Κατεβάστε το φυλλάδιο [5ΜΒ]


Από το 2012, με απόλυτη συνέπεια θέσεων και πράξεων, με τεράστιο κόπο και κόστος εκατοντάδων εθελοντών και συνεργατών, δίνουμε στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να ψηφίζουν χωρίς να ντρέπονται. Οι θέσεις μας για την Ευρώπη εξελίχθηκαν μέσα από την ουσιώδη φιλο-ευρωπαϊκή μας στάση διαχρονικά, καθώς μόνο η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ απέδειξε, ιδίως στα χρόνια της οικονομικής κρίσης (και παρ' ολίγο χρεοκοπίας της χώρας μας), ότι οι θέσεις της οδηγούν και σε μια ισχυρή Ελλάδα, και σε μια ισχυρή Ευρώπη. Ακολουθούν οι 5 από τις θέσεις μας για την Ευρώπη, που παρατίθενται στο φυλλάδιό μας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μείωση φόρων, ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη: οι λύσεις κατά της ακρίβειας και της φτώχειας

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ προτείνει τις εφαρμόσιμες πολιτικές για τη μείωση των υπερβολικών φόρων που πληρώνουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, με στόχο την βελτίωση και της προσωπικής ζωής, αλλά και της ανταγωνιστικότητας ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να καταπολεμηθεί και η ακρίβεια. Από το 2012 υποστηρίζουμε την εισαγωγή του FlatTax διότι έχει αποδειχθεί ως το πιο δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα.

Τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων είναι ιερά. Θέλουμε εξορθολογισμό του κόστους των διοικητικών δομών της Ε.Ε. με βάση την σχέση κόστους/αποτελέσματος. Έλεγχο και αξιολόγηση των κονδυλίων της Ε.Ε. που δίνονται σε ΜΚΟ, σε ιδρύματα τρίτων χωρών και διαφάνεια στο τι πληρώνεται από την Ε.Ε. και γιατί. Ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου.


ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Απλότητα και διαφάνεια, ενιαία, απλή και ξεκάθαρη διοικητική δομή

Θέλουμε μία Ευρώπη κοντά στον Ευρωπαίο Πολίτη, για τον Ευρωπαίο Πολίτη. Μία Ευρωπαϊκή Ένωση με θεσμούς και διαδικασίες που κατανοούμε και εμπιστευόμαστε όλοι μας. Ο έλεγχος πρέπει να είναι εύκολος και πολύπλευρος, ώστε να διευκολυνθεί η παρακολούθηση των διαδικασιών από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και πολίτες, να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία και τα περιστατικά διαφθοράς και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ουσιαστική προστασία της Ευρώπης από τη λαθρομετανάστευση

Η λαθρομετανάστευση σταματά πρωτίστως με την εξάλειψη των κινήτρων που την δημιουργούν. Από το 2012, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ υποστηρίζει νηφάλια και χωρίς ακρότητες, εκείνες τις λύσεις που θα προστατέψουν την Ελλάδα, την Ευρώπη, αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες, από το διεθνές λαθρεμπόριο ψυχών.

Αν κάποιος έχει μπει παράνομα στη χώρα, δεν δικαιούται άσυλο. Δικαίωμα αίτησης ασύλου έχουν μόνο οι πρόσφυγες σύμφωνα με την Συνθήκη της Γενεύης, δηλ. από όμορες χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο. Κάθε χώρα υποδοχής έχει δικαίωμα να απορρίψει κάθε αίτημα, εάν θεωρεί ότι συντρέχουν λόγοι ασφαλείας.

Χρειαζόμαστε επίσης ξεκάθαρα και αυστηρά κριτήρια απελάσεων, για την προστασία της Ευρώπης από τη νέα ισλαμική εξάπλωση, η οποία αποδεδειγμένα απειλεί την ασφάλεια και τις ζωές των ευρωπαίων πολιτών, τις θεμελιώδεις Ευρωπαϊκές Αξίες, τη Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.


ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Στήριξη στην Οικογένεια και στη Μητέρα

Το δημογραφικό πρόβλημα των ευρωπαϊκών κοινωνιών (που έχει τις ίδιες αιτίες σχεδόν σε όλες τις χώρες) δεν λύνεται με εισαγόμενους πληθυσμούς από τρίτες χώρες. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ προτείνει ουσιώδη φορολογικά κίνητρα και πρακτικές διευκολύνσεις για μελλοντικούς και νέους γονείς, και ειδικά για την Ελληνίδα Μητέρα, όπως τη μείωση του κόστους τοκετού και κυήσεως, ευέλικτες βρεφονηπιακές δομές, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και φυσικά, ολοκληρωμένη Παιδεία. Εκτός αυτών, οι ίδιες οι θέσεις μας για την οικονομία, η μείωση φόρων και οι μεταρρυθμίσεις, δημιουργούν ακριβώς τις συνθήκες ευημερίας όλης της κοινωνίας που αντιστρέφουν την υπογεννητικότητα.

Καταπολέμηση του «Brain Drain»: μόνο με ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!

Πριν ακόμη μιλήσουμε για το Δημογραφικό, οφείλουμε να λύσουμε το «Brain Drain»: ο Ελληνισμός θα συνεχίσει να συρρικνώνεται, όσα παιδιά και να κάνουμε, εάν μεγαλώνοντας διαπιστώνουν ότι η Αγγλία, οι ΗΠΑ, η Ρουμανία, η Κύπρος κ.α. παρέχουν καλύτερες συνθήκες ζωής, σοβαρή δημόσια διοίκηση, χαμηλότερη φορολογία και ευκαιρίες ευημερίας. Μόνο οι θέσεις της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες ώστε να είναι προς το συμφέρον των 500.000 Ελλήνων που έφυγαν, να επιστρέψουν στη χώρα μας: FlatTax 15%, όλα τα έξοδα να εκπίπτουν, 15% ΦΠΑ, επιτάχυνση της Δικαιοσύνης κ.α.


Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Πιο δημοκρατική Ευρώπη, με ουσιαστική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Θέλουμε μια ακόμη πιο δημοκρατική Ευρώπη. Προτείνουμε μια καινοτομία της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ:
την επιλογή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με άμεση ηλεκτρονική ψηφοφορία από τους πολίτες.

Μακροπρόθεσμος στόχος και όραμά μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να φτιάξουμε μια ισχυρή, ανεξάρτητη ομοσπονδία κρατών, όχι μόνο με κοινό νόμισμα, αλλά και με κοινή Οικονομική Πολιτική, κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ευρωστρατό, στο πλαίσιο μιας αποτελεσματικής διοίκησης από τα κράτη-μέλη.

🔶 Δείτε εδώ τους   υποψηφίους Ευρωβουλευτές της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
🔶 Δείτε εδώ όλες τις   θέσεις μας για την Ευρώπη

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
#κοινότητα_πολιτών
#Ευρωελογές 2024 🇬🇷 🇪🇺


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση