Ένας πολιτικός, που είναι μάλιστα και οικονομολόγος, κάνει την εξής γραπτή δήλωση (διατηρήθηκε η ορθογραφία και η στίξη του συντάκτη):
“Ο συνάδελφος Νίκος Γκισκίνης επιβάλλεται να επανέλθει στην εργασία του .
Δεν θα μπορούσα να παραμείνω απαθής στην απόλυση από την εργασία του συναδέλφου Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Γκισκίνη.
Ο σεβασμός στην εργασία και στην αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου αποτελεί για μένα αρχή ζωής και γι αυτό τάσσομαι αλλυγεγγυος στον συνάδελφο ο οποίος έχει αποδείξει από την πολιτική και συνδικαλιστική του πορεία την ηθική του υπόσταση αλλά και την ακεραιότητα και συνέπεια του στα πιστεύω του και στίς πεποιθήσεις του .
Πάγια θέση μου ήταν και παραμένει ότι η εργασία σε κάθε χώρο πρέπει να είναι μόνιμη η αορίστου χρόνου . Μόνο έτσι δημιουργούνται σταθερές αναπτυξιακές προοπτικές για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους . Μόνο έτσι η κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς οδηγείτε στην πρόοδο .
Ο Νίκος Γκισκίνης , ο συνάδελφος Περιφερειακός Συμβουλος πρέπει να επανέλθει στην δουλειά του και θα είμαι αλληλέγγυος του στήν συζήτηση του θεματος στο Περιφερειακο Συμβούλιο και σε κάθε ενέργεια που θα επιλεγεί για την στηριξή του .”
Απαντήστε στο κουίζ: Ο περί ου ο λόγος, Ν. Γκισγκίνης ανήκει στο ΚΚΕ. Σε ποιο κόμμα είναι στέλεχος πρώτης γραμμής ο “αλλυλεγγυος”; Ποιανού κόμματος θέσεις είναι οι πολιτικές απόψεις που εκφράζει; Ας τις σχολιάσουμε λιγάκι, διορθώνοντας και τα ορθογραφικά λάθη.
Η εργασία σε κάθε χώρο πρέπει να είναι μόνιμη ή αορίστου χρόνου.
Προφανώς δεν έχει ακούσει για περιοδικότητα σε κάποια επαγγέλματα, όπως τα τουριστικά (η δήλωση έγινε στην Κεφαλονιά) και δεν έχει αντιληφθεί ότι ο κύκλος εργασιών μιας εταιρείας δεν κινείται πάντα προς τα πάνω αλλά υπάρχει και περίπτωση μείωσής του. Ή ότι η οικονομία παρουσιάζει διακυμάνσεις ή ότι υπάρχουν και κρίσεις. Αν του ζητηθεί, ως οικονομολόγος που είναι, να νοικοκυρέψει μια εταιρεία που έχει ζημιές, και διαπιστώσει ότι λειτουργεί με το ίδιο προσωπικό που είχε όταν έκανε διπλάσιο τζίρο από τον τωρινό, δεν θα συμβουλεύσει μείωση του μισθολογικού κόστους, έστω μέχρι η εταιρεία να “ξαναπάρει τα πάνω της”;
Μόνο έτσι δημιουργούνται σταθερές αναπτυξιακές προοπτικές για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.
Όποιο βιβλίο οικονομικών κι αν ανοίξεις, θα σου πει πως αναπτυξιακές προοπτικές για όλους δημιουργούνται όταν υπάρχει ευελιξία στην αγορά εργασίας. Μόνο έτσι μια εταιρεία γίνεται ανταγωνιστική, άρα μπορεί να πληρώνει και καλύτερους μισθούς.
Μόνο έτσι η κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς οδηγείται στην πρόοδο.
Όταν κάποιος απολύεται δεν είναι λόγω “αποκλεισμού”. Είναι επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν τον χρειάζεται, επειδή δεν υπάρχει δουλειά. Καμμία πρόοδος δεν προκύπτει όταν δαπανώνται πόροι χωρίς να παράγεται έργο.
Ο συνάδελφος επιβάλλεται να επανέλθει στην εργασία του.
Από ποιον επιβάλλεται; Μόνο οι ανάγκες μιας εργασίας επιβάλλουν τον αρθμό των εργαζομένων. Πώς ξέρει αυτός, καλύτερα από τον διευθυντή προσωπικού, πόσοι εργαζόμενοι χρειάζονται σε κάθε εταιρεία κάθε χρονική στιγμή; Κρίμα που δεν τον συμβουλεύτηκαν οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ. Όταν ο 902 και η “Τυποεκδοτική” βάρεσαν κανόνι, απέλυσαν όλους τους υπαλλήλους τους.
Θα είμαι αλληλέγγυός του στη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σε κάθε ενέργεια που θα επιλεγεί για τη στήριξή του.
Αυτός είναι ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου; Να συζητάει για τα εργασιακά των μελών του; Και τι είδους ενέργεια θα επιλεγεί για τη στήριξή του; Ρεφενέ για να συγκεντρώσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κάποιο ποσό ως οικονομικό βοήθημα ή ανακοινώσεις - πυροτεχνήματα και πολιτικός εκβιασμός στον πρώην εργοδότη;
Και τώρα, η απάντηση στο κουίζ: Όχι, ο συνάδελφος του απολυμένου δεν είναι ΚΚΕ! Είναι στη ΝΔ από τα γενοφάσκια του: ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σωτήρης Κουρής. Ιδού η σχετική ανάρτηση:
Και επειδή κάποιοι του τα επεσήμαναν αυτά, επανήλθε με νέα φιλοσοφική τοποθέτηση, που υπογραμμίζει το “εύρως” της κοινωνίας (μάλλον το μπέρδεψε με το ευρώ):
Ας δούμε όμως και το τι συνέβη πραγματικά. Απολύθηκε ο σύντροφος του ΚΚΕ; Όχι! Είχε υπογράψει 10μηνη σύμβαση η οποία έληξε, όπως και αρκετών άλλων. Το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς το καλοκαίρι έχει μεγαλύτερη κίνηση και χρειάζεται περισσότερο προσωπικό ασφαλείας. Όταν η κίνηση πέφτει, το προσωπικό είναι λιγότερο. Το ΚΚΕ όμως, με όλα τα παρελκόμενά του, σήκωσε τον τόπο στο πόδι: εκδικητική και τρομοκρατική η απόλυση, διότι ο απολυθείς είναι κομμουνιστής. Δείτε εδώ
Δείτε και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ληξουρίου, στο οποίο κυριαρχεί η ΝΔ. Να τι είπε ο έχων το χρίσμα της ΝΔ ως υποψήφιος δήμαρχος εισηγητής Β. Ρουχωτάς:
Τελικά οι πάντες στο Ληξούρι,“δεξιοί” και αριστεροί, υιοθέτησαν το ψήφισμα που πρότεινε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ! Όλη η ιστορία του γαλαζοκόκκινου έρωτα εδώ
Κανένας δεν είπε το προφανές: Η εταιρεία security που είχε προσλάβει τον Γκισγκίνη ήξερε ή μπορούσε να μάθει ότι ανήκε στο ΚΚΕ, καθότι είχε έντονη πολιτική δραστηριότητα επί δεκαετίες. Όμως αυτό δεν την εμπόδισε να τον προσλάβει. Χρειαζόταν αυξημένο προσωπικό ασφαλείας για το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς την καλοκαιρινή περίοδο και τον προσέλαβε, χωρίς η πολιτική του ιδιότητα να σημαίνει κάτι, θετικό ή αρνητικό. Μαθαίνω μάλιστα ότι ήταν καλός στη δουλειά του και δεν είχε την συμπεριφορά που όλοι φανταζόμαστε, με διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις. Με τη λήξη της τουριστικής περιόδου, μειώθηκαν οι ανάγκες και η σύμβαση δεν ανανεώθηκε, όπως και αρκετών άλλων. Ο μόνος τρόπος για παράταση του χρόνου εργασίας και ενδεχομένως μόνιμη εργασία των security, είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η δημιουργία κινήτρων και υποδομών ώστε τα Ιόνια Νησιά και ολόκληρη η χώρα να είναι 12μηνος τουριστικός προορισμός. Στόχος, για τον οποίο πασχίζει η FRAPORT και γενικά η ιδιωτική πρωτοβουλία και στον οποίον αντιτίθεται το ΚΚΕ, αλλά και η ΝΔ με την προσήλωσή τους στα άκαμπτα μοντέλα του κρατισμού.
Η σύμβαση λοιπόν, απλώς έληξε. Όταν όμως ο συμβασιούχος ανήκει στο ΚΚΕ, η κιτρινίλα (κόκκινη και μπλε) κάνει λόγο για… εκδικητική απόλυση με πολιτικά κίνητρα. Αν είναι γυναίκα, τα κίνητρα είναι σεξιστικά. Αν είναι ΛΟΑΤΚΙ, ομοφοβικά. Αν είναι μουσουλμάνος, ισλαμοφοβικά. Δεν έχουν αναφερθεί ακόμα βηγκανοφοβικά κριτήρια σε απόλυση χορτοφάγου, αλλά είναι θέμα χρόνου να το ακούσουμε κι αυτό καθώς ο δικαιωματισμός επελαύνει. Να ρωτήσω αν ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων ξέρει τι σημαίνει “σύμβαση ορισμένου χρόνου”; Αν ναι, τότε δεν υφίσταται απόλυση και κακώς χρησιμοποιεί τη λέξη. Αν όχι, τότε δεν είναι οικονομολόγος και κακώς χρησιμοποιεί τον τίτλο.
Βεβαίως κανένας από τη ΝΔ δεν χαρακτήρισε ως απαράδεκτη την ανάρτηση του κ. Κουρή. Ούτε, φυσικά, διεγράφη από το κόμμα με προσωπική εντολή του Κυριάκου, όπως θα είχε συμβεί σε dt αν τολμούσε να διαμαρτυρηθεί για την μπουργκοφορούσα πολυπολιτισμικότητα. Κανένα πειθαρχικό δεν πρόκειται να τον καλέσει σε απολογία. Άλλωστε, αυτός ο κοκκινοπρασινομπλέ σοσιαλιστικός ιδεοπολτός που εκφράζει το στέλεχος της ΝΔ είναι η κυρίαρχη πολιτική τάση σε όλα τα μεγάλα κόμματα: οι όροι της εργασίας να εξαρτώνται από τις ανάγκες του εργαζόμενου και όχι από τις ανάγκες και τις δυνατότητες της ίδιας της δουλειάς. Σύμφωνα με το κυρίαρχο μαρξιστικό αφήγημα, που δυστυχώς υιοθετεί και η ΝΔ, ο εργοδότης είναι εχθρός του λαού και απολύει “εκδικητικά”. Γιατί προσλαμβάνει δεν το ξέρουμε. Μάλλον από βίτσιο, για να έχει την ευκαιρία να εκδικηθεί απολύοντας! Ο καλός εργοδότης πρέπει να είναι σαν το κράτος: να σε πληρώνει, έχει δεν έχει δουλειά, και να σου αυξάνει τον μισθό συνεχώς διότι αυξάνονται οι ανάγκες σου. Πέρασαν 10 χρόνια κρίσης και το πολιτικό σύστημα που εκπροσωπεί ο κ. Κουρής δεν εχει μάθει ακόμα πως τα λεφτά δεν τα μαζεύουμε από το λεφτόδεντρο.
Μ΄ αυτή την αντίληψη, τα κόμματα του σοσιαλιστικού κρατισμού, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΚΚΕ, έριξαν τη χώρα στα βράχια και φόρτωσαν κάθε μέλος της οικογένειάς σου με χρέος 40.000 ευρώ, για να πληρώνουν εργασιακά και συνταξιοδοτικά “δικαιώματα” στους ψηφοφόρους - πελάτες τους. Έχοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι η σύμβασή τους με την εξουσία είναι αορίστου χρόνου. Μήπως έχει έρθει ο καιρός να μην ανανεωθεί από τους πολίτες;
Υ.Γ. Ψάχνοντας για το θέμα στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι ο κομμουνιστής Ν. Γκισγκίνης δεν ήταν πάντα εργοδοτούμενος. Υπήρξε και εργοδότης. Και τι έκανε όταν οι δουλειές του δεν πήγαιναν καλά; Ό,τι έκανε και το ίδιο το ΚΚΕ: απέλυσε εργαζόμενη και μάλιστα μητέρα 3 παιδιών. Ήταν εκδικητικός και τρομοκράτης; Όχι! Απλώς δεν είχε λεφτά να την πληρώσει.
Σχετικά δημοσιεύματα εδώ:
Δημοσίευμα 1ο
Δημοσίευμα 2ο
Δημοσίευμα 3ο
Πηγή: marketnews.gr