Η καταδίκη του Σώρρα είναι ακόμα ένας εξευτελισμός της ελληνικής Δικαιοσύνης. Τόσα χρόνια που αλώνιζε εξαπατώντας και διέπραττε αδικήματα με τη σέσουλα, η ελληνική Δικαιοσύνη σφύριζε αδιάφορα. Κι όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης τον μήνυσε για διασπορά ψευδών ειδήσεων, η Δικαιοσύνη στις 28 Ιουνίου 2013 αποφάνθηκε ότι ένας μεροκαματιάρης από την Πάτρα είναι πολύ πιθανόν να έχει 600 δισεκατομμύρια δολάρια, και είναι πολύ πιθανόν να τα έχει αποκτήσει πουλώντας τεχνολογία των… αρχαίων Ελλήνων και του… Απόλλωνα στον… Ομπάμα!
Επισημαίνουμε ότι ΗΔΗ το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, στις 5 Απριλίου 2013, μετά από έγγραφο αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδας, διευκρίνιζε επί λέξει για τα περιώνυμα ομόλογα Σώρρα ότι “τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών”.
Πέρασαν έκτοτε τέσσερα σχεδόν χρόνια και η ελληνική Δικαιοσύνη συνέχιζε να σφυρίζει αδιάφορα, παρότι ο απατεώνας πολλαπλασίαζε εκθετικά τους αφελείς οπαδούς του και τις απάτες του. Η μόνη φορά που η Δικαιοσύνη ενεπλάκη με το θέμα ήταν όταν εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα εις βάρος του διοικητή του ΟΑΕΕ διότι δεν αποδέχθηκε πληρωμές από τα ομόλογα του Σώρρα!
Τελικά ο Σώρρας καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλακή και 5ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, μετά από μήνυση ιδιώτη για μια απάτη ιδιωτικού χαρακτήρα ύψους 45.000 ευρώ.
Και ρωτάμε: πότε ξανακαταδίκασε η ελληνική Δικαιοσύνη σε 8 χρόνια φυλακή απατεώνα για 45.000 ευρώ;
Είναι προφανές πως προσπάθησε να διορθώσει τα σωρηδόν λάθη της με ένα άλλο. Ο Σώρρας έπρεπε να καταδικαστεί για την απάτη των 45.000 με την ποινή με την οποία θα καταδικαζόταν οποιοσδήποτε άλλος απατεώνας για το ίδιο ποσό, αλλά έπρεπε να δικασθεί και να καταδικασθεί από το 2013 ήδη, για τα αδικήματα που διέπραξε εξαπατώντας χιλιάδες αφελείς και, δυστυχώς, διαταραγμένους ψυχικά πολίτες.
Θα έπρεπε επίσης η Δικαιοσύνη να διατάξει προκαταρκτική έρευνα εις βάρος των ίδιων των λειτουργών της που σιγοντάρησαν τις απάτες του Σώρρα και να τους απομακρύνει από τις τάξεις της λόγω εξώφθαλμης επαγγελματικής ανεπάρκειας. Την ίδια έρευνα με το ερώτημα της έκπτωσης από το αξίωμά τους θα έπρεπε να κάνει και εις βάρος των δημοτικών αρχόντων και των δημοσίων λειτουργών που συμμετείχαν στις τελετές του, για συμμετοχή σε απάτη κακουργηματικού χαρακτήρα.
Επισημαίνουμε το κενό της νομοθεσίας μας η οποία δεν προβλέπει έκπτωση από αιρετό αξίωμα λόγω ψυχικής ασθένειας βαρειάς μορφής. Αναρωτιόμαστε κατά πόσον κάποιος που πιστεύει σε καταγέλαστα παιδαριώδη μυθεύματα διαθέτει τη διανοητική επάρκεια και την ευθυκρισία που απαιτεί η θέση του αιρετού. Κατανοούμε βέβαια αυτή την έλλειψη καθώς το πολιτικό σύστημα προστατεύει τα μέλη του: αν ήταν να εκπίπτουν αιρετοί λόγω διανοητικής ανεπάρκειας και διαταραγμένου ψυχισμού θα άδειαζε και η κυβέρνηση και η Βουλή.
Άλλωστε ποιος να διαπιστώσει τι; Φαντάζεστε ο εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση κατά του διοικητή του ΟΑΕΕ να οριζόταν να κρίνει την κατάσταση της διανοητικής επάρκειας του δημάρχου που έδωσε τον “ελλάνιο όρκο” και να είχε τεχνική σύμβουλο την άτυχη παιδοψυχίατρο, μέλος της οργάνωσης, που δολοφονήθηκε από ένα άλλο μέλος της… “αδελφότητας του Δία” στη Λαμία;
Περιμένουμε τη στιγμή που ένας πολιτικός θα αγνοήσει την πολιτική ορθότητα και στο ερώτημα: “Έχετε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη;” θα απαντήσει: “Καμμία! Είναι διεφθαρμένη, ανεπαρκής και γελοία όπως και οι υπόλοιποι θεσμοί του ελληνικού κράτους.”