Απορία σχετικά με το πρόβλημα της ανεργίας

02/11/2014 16:00 #4503 από ioli
Γεια σας,
παρακολουθώ τα άρθρα και τις θέσεις της Δημιουργίας & των εκπροσώπων της και μπορώ να πω ότι με βρίσκουν σύμφωνη σε μεγάλο βαθμό.Ονειρεύομαι κι εγώ μια καλύτερη χώρα(δεν ξέρω τελικά αν θα το ζήσω αυτό) με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και όχι τη διαφθορά/κομματοκρατία που χαρακτηρίζει την Ελλάδα.
Η απορία μου είναι :πιστεύετε ότι η λύση για τα 1.500.000-2.000.000 ανέργων είναι η επιχειρηματικότητα;;
Δηλαδή αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή απ'την Ελλάδα είναι το ν'ανοίξουν κι άλλες επιχειρήσεις για να παράγουν καταναλωτικά αγαθά;Προσωπικά νιώθω ότι ζω σε μία υπερ-καταναλωτική κοινωνία,όπου η καταναλωτική μανία έχει φτάσει σε βαθμό παραλογισμού..Πάω στο super market και βλέπω 1000αδες μάρκες σαμπουάν,καθαριστικών,τροφίμων κ.ά. κι αναρωτιέμαι χρειάζεται για κάθε προϊόν να υπάρχουν 100άδες μάρκες;
Στην περιοχή μου υπάρχουν τα πάντα : πολλά sup-mark,αμέτρητα καταστήματα ρούχων/υποδημάτων,με βιολογικά προϊόντα,μανάβικα,διακοσμητικά,είδη δώρων κι ό,τι θελήσω.(Για να μην αναφερθώ στις α-μ-έ-τ-ρ-η-τ-ες καφετέριες που ανοίγουν η μία μετά την άλλη,όπως ακριβώς συμβαίνει με τα πρακτορεία προ-πο και τα σουβλατζίδικα,που μόνο θετικό δεν το θεωρώ αυτό το φαινόμενο).

Αυτό λείπει απ'τον κόσμο μας;Να παραχθούν κι άλλα προϊόντα;;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

03/11/2014 09:32 #4504 από dxapantiseis
Απαντήθηκε από dxapantiseis στο θέμα Απορία σχετικά με το πρόβλημα της ανεργίας
Γειά σας Ιόλη,

Το 82% όσων βλέπετε γύρω σας είναι εισαγόμενα. Ακόμα και ντομάτες εισάγουμε από το Βέλγιο. Χρειάζεται τόνωση η πρωτογενής παραγωγή. Κάποτε ήμασταν αυτάρκεις τουλάχιστον στα κηπευτικά. Καταλαβαίνουμε τι λέτε για την υπερκατανάλωση, επιπλέον συμφωνούμε, αλλά το τι θα αγοράζει ο καθένας πρέπει να είναι προσωπική του απόφαση και θέμα Παιδείας - η παρέμβαση του κράτους εκέι μπορεί να γίνει. Στην Ελλάδα όμως, δυστυχώς, εδώ και χρόνια δεν παράγουμε ούτε τα απαραίτητα.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Συντονιστές: dxapantiseis
Powered by Kunena Φόρουμ