Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Όπως γνωρίζετε μετά το Συνέδριο και την τυπική διαδικασία συγκρότησης των νέων θεσμικών οργάνων σε σώμα, έχουμε δώσει προτεραιότητα σε έργα υποδομής, οργάνωσης και ανασύνταξης.

Συγκεκριμένα στο διάστημα των τριών αυτών μηνών, συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας υλοποιώντας πιο κάτω έργα:

  1. Re-engineering (αναδιοργάνωση) με σκοπό τη βελτίωση υπαρχόντων δομών και διαδικασιών ή τη δημιουργία νέων σε τομείς που δεν υπάρχουν και στόχο τη σύγχρονη και αποδοτική λειτουργία της «Δημιουργίας».
  2. Πολιτική Ανάλυση και Στρατηγική προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, στόχος της οποίας είναι ανίχνευση τμημάτων στόχων της εκλογικής βάσης, πολιτική και ιδεολογική προσέγγισή τους, στρατηγικές επιλογές και σχέδιο δράσης.
  3. Εκπαίδευση Εκπροσώπων της Δημιουργίας που έχουν ως σκοπό την παρουσίαση, προώθηση και διάχυση των θέσεων μας ανά την Ελλάδα.
  4. Προσέγγιση επιλεγμένων ατόμων για το Συμβούλιο Πολιτικής Σκέψης (Στρατηγικής), ανάθεση τομέων και συγκρότηση ομάδων.
  5. Κωδικοποίηση του ψηφισθέντος καταστατικού, τροποποίηση και επικαιροποίηση των κανονισμών λειτουργίας του κόμματος
  6. Εκπόνηση σχεδίου του Κανονισμού Λειτουργίας και συγκρότηση του Συμβουλίου Περιφερειακών Οργανώσεων.
  7. Σχεδιασμός και Υλοποίηση Δράσεων από ομάδες πρωτοβουλίας – ήδη η πρώτη ολοκληρώθηκε με επιτυχία "καθαρές παραλίες - υπόθεση όλων”
  8. Αναζήτηση κεντρικών γραφείων με απευθείας χρηματοδότηση από προσφορές φίλων και μελών.
  9. Οργάνωση του μηχανισμού εξεύρεσης πόρων
  10. Ανανέωση και επικαιροποίηση των ηλεκτρονικών μας εργαλείων.

Τα σύνολο των έργων αυτών, τα συμπεράσματα και οι προτεινόμενες δράσεις, εν όψει των πολιτικών εξελίξεων και των επερχόμενων εκλογών, θα παρουσιαστούν στη πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής θα συζητηθούν αναλυτικά και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Προγραμματίζουμε δύο συνεδριάσεις της ΕΕ μέσα στον Σεπτέμβριο. Η πρώτη θα γίνει διαδικτυακά και θα διαρκέσει 3 ώρες, σε ημερομηνία που θα σας ανακοινωθεί. Η δεύτερη θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και θα γίνει με τη συμμετοχή του Πολιτικού Συμβουλίου και των πρώτων μελών του υπό σύσταση Συμβουλίου Πολιτικής Στρατηγικής. Την προγραμματίζουμε το διήμερο 28 και 29 Σεπτεμβρίου, η ημερήσια διάταξη της θα ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και τα μέλη που θέλουν να θέσουν θέματα καλούνται να τα αποστείλουν στον Γραμματέα της ΕΕ μέχρι τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Ευχόμαστε σε όσους είναι ακόμα σε διακοπές καλή συνέχεια και σε όσους επέστρεψαν καλή δύναμη γιατί το φθινόπωρο θα είναι πολύ έντονο τουλάχιστον από πολιτικής πλευράς. 

Κωστής Ψαραδέλλης                                                Γιάννης Σαρρής

Γραμματέας ΕΕ                                                        Γενικός Διευθυντής


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση