dimokritosΕνας υπάλληλος του Ερευνητικού Κέντρου Δημόκριτος, που υπηρετούσε επί δύο χρόνια σε θέση εθνικού εμπειρογνώμονα στη Γενική Διεύθυνση Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με απόσπαση, βρέθηκε να έχει τρεις κατασκευασμένες και μία πλαστή πράξη αναγνώρισης τίτλων της αλλοδαπής. Και οι τέσσερις αφορούσαν αντίστοιχους τίτλους σπουδών από γνωστό πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η πλαστότητα των πράξεων διαπιστώθηκε σε έλεγχο τίτλων σπουδών που διενήργησε ο «Δημόκριτος». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πρόκειται για υπάλληλο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μηχανολόγο στην ειδικότητα, που ήταν αποσπασμένος στην Ε.Ε. από τις 1.5.2012 ώς τις 30.4.2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πλαστογραφήθηκε μια υφιστάμενη πράξη προέδρου του ΔΙΚΑΤΣΑ αναγνώρισης ισοτιμίας βασικού τίτλου σπουδών (Bachelor) που αφορούσε, ωστόσο, άλλο πτυχιούχο, ενώ κατασκευάστηκαν μία πράξη του προέδρου του ΔΙΚΑΤΣΑ, αναγνώρισης ισοτιμίας μεταπτυχιακού διπλώματος (Master) και δύο πράξεις αναγνώρισης ισοτιμίας διδακτορικών τίτλων. Μετά το τέλος της έρευνας, ο «Δημόκριτος» ζήτησε την ανάκληση της απόφασης απόσπασης του υπαλλήλου -επρόκειτο να ανανεωθεί- και ενημέρωσε τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, διακόπτοντας τη μισθοδοσία του. Ταυτόχρονα ελέγχεται η γνησιότητα του απολυτηρίου του από τον στρατό. Η «Κ» επιχείρησε χωρίς επιτυχία να επικοινωνήσει μαζί του. Η υπόθεση είναι σοβαρή καθώς ο εν λόγω υπάλληλος διετέλεσε για ένα σοβαρό χρονικό διάστημα «εθνικό σημείο επαφής» σχετικά με τα θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Καθημερινή

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση