marketnews dhmosiografoiΓια αρκετούς "δημοσιογράφους" όλα αυτά τα χρόνια, η δημοσιογραφία ήταν το δεύτερο επάγγελμα. Το κύριο, στην πιο λάιτ εκδοχή, ήταν τελάλης επ΄ αμοιβή. Το (μαύρο) μισθολόγιο πολιτικών, υπουργείων και εταιρειών είχε εγγεγραμμένους ηγεμονικούς μισθούς.

Έτσι, διαβάζαμε άρθρα - ύμνους στο… επιχειρηματικό δαιμόνιο του Λαυρεντιάδη, δακρύβρεχτα σαλόνια για τις φιλανθρωπικές ευαισθησίες των εμπόρων όπλων και βιογραφικά - αγιογραφίες για γνωστά “μούτρα” του κρατικοδίαιτου υποκόσμου. Κάποιοι, όχι λίγοι, το προχώρησαν όπως ο Μιχαλόπουλος της Ελεύθερης Ώρας: εκβιαστές του κοινού ποινικού δικαίου.

Θυμηθείτε την περίπτωση: ο μισθοδοτούμενος και από την ΚΥΠ "δημοσιογράφος" εκβίαζε Αγγελόπουλους και Λάτση λέγοντας πως ήξερε ότι ήταν υποψήφια θύματα της 17Ν, κι ότι αν έπαιρνε τα λεφτά θα μεσολαβούσε για να διαγραφούν από τη λίστα του θανάτου.

(Γι΄ αυτές τις δύο μόνο περιπτώσεις καταδικάστηκε, ενώ καταγγελίες ότι τους εκβίαζε έγιναν και από τον δήμαρχο Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα, τον επιχειρηματία Αργύρη Σαλιαρέλη και τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο, για τις οποίες, περιέργως, αθωώθηκε).

Όμως, δεν έμεινε εκεί. Χρησιμοποιώντας την εφημερίδα του και τα βιβλία που εξέδιδε, δημοσίευε συκοφαντικά κείμενα τα οποία στην πραγματικότητα στοχοποιούσαν τους εκβιαζόμενους. Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος υπέκυψε στον εκβιασμό και πλήρωσε, χωρίς να αποφύγει το μοιραίο. Ένα χρόνο μετά, τον δολοφόνησε η 17Ν. Πόσο βάρυναν στις “καταδικαστικές αποφάσεις” του Κουφοντίνα και του Ξηρού οι συκοφαντίες του Μιχαλόπουλου; Κανένας δεν ξέρει. Σύμφωνα με την άποψη πολλών, θα έπρεπε ο εκδότης - εκβιαστής να δικαστεί και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Ο Λάτσης τον κατήγγειλε και έτσι αποκαλύφθηκε η μπίζνα που είχε στήσει. Έφαγε 18 χρόνια, που το εφετείο τα μείωσε στα 9, και αποφυλακίσθηκε για λόγους υγείας με εγγύηση μόνο 60.000 ευρώ! Φραγκοδίφραγκα σε σχέση με όσα εισέπραξε από τους εκβιασμούς.

Πέθανε πέρυσι, αλλά η τεχνογνωσία του ζει και βασιλεύει!

Δεν ήταν και δεν είναι ο μόνος! Κανονικοί νταβατζήδες υπήρξαν και συνεχίζουν να είναι και αρκετοί "αστέρες" της λαϊκής δημοσιογραφίας. “Δώσ΄ μου τόσα (είτε μαύρα είτε μέσω διαφημιστικών καταχωρίσεων) γιατί αλλιώς θα γράψω αρνητικά για σένα, το κόμμα σου, την εταιρεία σου κ.λ.π. Κάποιοι τα "έπαιρναν" από τους αντίπαλους με εντολή: χτυπήστε αυτόν.

Η πιο γνωστή περίπτωση είναι η φωτογραφία που ανέβασε ο Γιώργος Κουρής με τον Μητσοτάκη δήθεν δίπλα σε αξιωματικούς των SS και το πλαστό έγγραφο της Στάζι το οποίο παρουσίαζε τον Μητσοτάκη ως συνεργάτη των Γερμανών. Ο εμετός με μορφή χαρτιού που ονομαζόταν "Αυριανή" ήταν τότε το επίσημο εργοστάσιο λάσπης του ΠΑΣΟΚ. Τον Κουρή κανένας δεν τον άγγιζε γιατί ήξερε όλα τα άπλυτα της παρέας του Αντρέα και φοβόντουσαν αντίποινα. (Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα μάθουμε περισσότερα τώρα. Ένα πολιτικό σύστημα – βόθρος δεν έχει στεγανά. Όλοι “ζυμώνονται” με όλους και αν ανοίξεις το καπάκι οι αναθυμιάσεις σε εξοντώνουν σε dt. Ποιος θα το κάνει από δαύτους;)

Οι εκβιασμοί και η εκτέλεση συμβολαίων συκοφάντησης ήταν, όλα αυτά τα χρόνια, η σημαντικότερη πηγή πλουτισμού για πολλούς από τους "αστέρες" της λαϊκής δημοσιογραφίας. Δείτε για παράδειγμα τα ποσά που πήραν για κρατική διαφήμιση και συγκρίνατέ τα με την κυκλοφορία των φυλλάδων τους. Τη δόξα τους φαίνεται ότι ζήλεψαν και κάτι μεροκαματιάρηδες παπαγάλοι, τώρα που έχει πέσει αναδουλειά στην πιάτσα. Κι επειδή η “Δημιουργία, ξανά!” ανεβαίνει στις μυστικές δημοσκοπήσεις (οι φανερές, κατά παραγγελία των κομμάτων, εμφανίζουν μόνο τα κοινοβουλευτικά κόμματα και εμάς μας βάζουν στο “άλλο κόμμα”) άρχισαν τη μόνη “αντιπαράθεση” που ξέρουν: τη λάσπη. Αφού είδαν ότι τα Γιαχωβάς, ομοφοβικός, μισογύνης, δέρνει γέρους, κρατικοδίαιτος, γερμανοτσολιάς, λέει ψέματα για τις σπουδές του, κάνει υποκλοπές, κ.λ.π. δεν έπιασαν, προσπαθούν να βρουν καινούργιο πεδίο χυδαιότητας.

Το αστείο είναι ότι το 2012, μόλις εμφανιστήκαμε στο προσκήνιο, μάς προσέγγισαν με "συμπάθεια". Έγραψαν καναδυό αρθράκια, για το αξιοπερίεργο φαινόμενο της πολιτικής από… εργαζόμενους (!) και μετά το έσκασαν το μυστικό: μπορούμε να σας “βοηθήσουμε”.  Θέλετε να συζητήσουμε για ένα “πακέτο προβολής”; Αν μας δώσετε τόσα, θα έχετε 5 εμφανίσεις, με τόσα θα έχετε 10, και αν πάρετε το “μεγάλο πακέτο” θα έχετε και αυτές τις συνεντεύξεις, αυτά τα θετικά σχόλια σε τόσα blogs που ελέγχουμε κ.λ.π. Σου λέει, αυτό είναι το κόμμα της επιχειρηματικότητας, κάποια μεγάλα πορτοφόλια θα είναι από πίσω, δεν μπορεί... Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι η επανάσταση στην Ελλάδα ξεκίνησε από μικρομεσαίους ψυχωμένους κι όχι από μεγαλόσχημους «ματσωμένους».

Η απάντησή μας ήταν απλή:

Όλα στη «Δημιουργία, ξανά!» γίνονται με ρεφενέ, εκ του υστερήματος. Ρεφενέ σε χρήμα και, περισσότερο, σε χρόνο. Αν ήταν να πληρώναμε π.χ. για το site μας και για το CRM που χρησιμοποιούμε δεν θα μας έφταναν ούτε 100.000 ευρώ. Έγινε με μηδέν κόστος αλλά πολλά ξενύχτια από ανθρώπους που αποφάσισαν αυτή η χώρα να αλλάξει. Λοιπόν, λεφτά δεν υπάρχουν αλλά και να υπήρχαν, δεν θα παίρνατε μία! Γιατί αυτό ακριβώς είναι η διαπλοκή. Η διαφήμιση των κομμάτων είναι διαπλοκή. Η διαφήμιση των πολιτικών είναι διαπλοκή. Οι χρυσοπληρωμένες κρατικές καταχωρίσεις σε εφημερίδες που δεν τις ξέρει ούτε η μάνα του εκδότη είναι διαπλοκή. Το αγγελιόσημο είναι διαπλοκή. Ο διπλός ρόλος δημοσιογράφου – κομματικού προπαγανδιστή είναι διαπλοκή. Δεν είναι δυνατόν να ξεκινάμε υιοθετώντας μια πρακτική που καταγγέλλουμε ως ένα από τα κύρια αίτια για την κατάντια της χώρας.»

Δεν περίμεναν τέτοια στάση από τους «ψάρακες». Και πέρασαν στην αντεπίθεση. Έτσι είστε; Τώρα θα δεις! Ένα τσουνάμι λάσπης έπεσε πάνω μας με μανία. Ψεύτικες ειδήσεις, ψεύτικες συνεντεύξεις μου, ψεύτικες πληροφορίες από το... «εσωτερικό». Κάθε μέρα και μια απίθανη ιστορία, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, τουλάχιστον. Πίστευαν ότι θα μας εξαφανίσουν. Δεν το κατάφεραν. Τώρα ξαναβάζουν μπρος τις μηχανές. Να ξέρουν ότι διάλεξαν λάθος ανθρώπους. Δεν πτοούμαστε. Αποφασίσαμε να χτίσουμε μια άλλη Ελλάδα και θα το κάνουμε. Αλλά διάλεξαν και λάθος εποχή. Το χαρμάνι της ανομίας: πολιτικοί – δημοσιογράφοι - κρατικοδίαιτα λαμόγια δεν “δένει” πια. Του λείπει ο καταλύτης: το άφθονο μαύρο χρήμα. Η κατάρρευσή τους είναι θέμα μερικών μηνών. Και οι τρεις πόλοι της  πιο επαίσχυντης περιόδου της σύγχρονης ιστορίας μας θα αναγκαστούν να αλλάξουν επάγγελμα. Όχι όμως αμέσως. Μετά από πολλά χρόνια. Αφού αποφυλακιστούν. Ελπίζουμε να δώσετε την εντολή στη “Δημιουργία, ξανά!” να οργανώσει τα σχετικά “σεμινάρια”.

Πηγή: marketnews.gr



Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση