detox smileyΠολύ χρήσιμα και …εποικοδομητικά ακούει και διαβάζει κανείς από τα πάσης φύσεως ΜΜΕ. 
Για παράδειγμα. Πριν από λίγο καιρό άκουσα ότι ο αστέρας του γκολφ Tiger Woods ομολόγησε ότι ήρθε σε «επαφή» 6 φορές με μια σερβιτόρα κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά. Στη συνέχεια και μετά την έκδοση του …διαζυγίου του, μπήκε σε «κλινική αποτοξίνωσης από το sex»… (!) 


Πραγματικά, παρά την ιατρική μου ιδιότητα και την μια κάποια ηλικία μου, δεν γνώριζα ότι υπάρχουν και τέτοιου είδους κλινικές. Τέλος πάντων, όσο ζεί κανείς μαθαίνει στη ζωή αυτή… 
Μάλιστα, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, το θέμα των «κλινικών αποτοξίνωσης από το sex» γίνεται όσο πάει και περισσότερο …πολιτικά επίκαιρο. Και άμεσης προτεραιότητας, θα έλεγα, αν σ’ αυτό περιλαμβάνεται και η «κατάχρηση» του …μοναχικού sex!

Αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχουν:

1) Κλινικές αποτοξίνωσης από το αλκοόλ
2) Κλινικές αποτοξίνωσης από το κάπνισμα, τα ναρκωτικά και άλλες εθιστικές ουσίες
3) Κλινικές αποτοξίνωσης από την υπερβολική χρήση διαδικτύου και ειδικότερα από το facebook και από τα ηλεκτρονικά παιχνίδα
4) Κλινικές αποτοξίνωσης από το υπερβολικό φαγητό, που αποτελούν ταυτόχρονα κλινικές αποτοξίνωσης από την παχυσαρκία και το Μεταβολικό Σύνδρομο

Όλα τα παραπάνω θα αποτελούσαν καλές ευκαιρίες για επιχειρηματική δραστηριότητα, κατά την οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα θαυμάσια ξενοδοχεία της χώρας μας (τους χειμερινούς μήνες) και το εκπληκτικό κλίμα της και να εισρεύσει άφθονο συνάλλαγμα και χρήμα γενικώς… Με πελάτες αλλοδαπούς φυσικά, που έχουν και κάποια λεφτά, μιας και εμείς οι ντόπιοι μόνο για «τοξίνωση» είμαστε. 

Μετά όμως και από την παραπάνω πληροφόρηση, γεννώνται περαιτέρω ιδέες, μερικές από τις οποίες θα μπορούσαν να εφαρμόζονται και στους αναξιοπαθούντες «ιθαγενείς»:

5) Κλινικές αποτοξίνωσης από-το-"ξύσιμο"! Το οποίο προκαλείται από την αδράνεια και έλλειψη ενδιαφέροντος οιασδήποτε μορφής (βλ. και «γεροντικός κνησμός») ή και την έλλειψη παρέας και συντρόφων. Φυσικά και ως επακόλουθο της απάθειας, της αδιαφορίας ή και της μοιρολατρίας… Στη συνέχεια ο «πάσχων» μπορεί, εξερχόμενος από την κλινική αυτή να ενταχθεί σε ένα Κίνημα Πολιτών, έτσι ώστε να μην …υποτροπιάσει!

6) Κλινικές αποτοξίνωσης από την …Εφορία! Αυτές θα μπορούσαν να λειτουργούν (με «ειδικές πτέρυγες»!) και ως …Φυλακές «Πολυτελείας», για αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν αυτά που τους ζητάει η καλή μας κυβέρνηση. Θα πρέπει για το σκοπό να υπάρχει η σχετική «συμβατότης» (compatibility), καθώς και το κατάλληλο Interface (!) με τα …Υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης. 

7) Κλινικές αποτοξίνωσης από τις Τράπεζες. Οι οποίες βάζουν διάφορες σπαστικές να τηλεφωνούν, να «ενημερώνουν» και να απειλούν για χρέη και καταβολές άτομα, τα οποία δεν έχουν να πληρώσουν, είτε γιατί πλήρωσαν προηγουμένως την …εφορία, είτε γιατί απλά είναι άνεργοι. Η κλινική αυτή μπορεί να έχει και μορφή (με άλλη …πτέρυγα) Στρατοπέδου Καταναγκαστικών Έργων, έτσι ώστε ο άνεργος να μπορεί επιτέλους να εργάζεται, αποκτώντας έτσι τη δυνατότητα να εξοφλήσει το χρέος του στις τράπεζες μετά από «εύλογο» χρονικό διάστημα (200 περίπου ετών). Εδώ, θα υπάρχει και πάλι «Interface» με τα Υπουργεία Απασχόλησης και …Ανάπτυξης (;)

8) Κλινικές αποτοξίνωσης από την …μακροχρόνια αποχή από το sex! Είναι γνωστό ότι το sex κάνει καλό στην υγεία (βλ. και σχετικές αναρτήσεις στην Ομάδα facebook «Περί Υγείας Θέματα και Συζητήσεις»), άρα η αποχή από αυτό κάνει αντίστοιχο κακό. Υπόψιν ότι «Υγεία πάνω απ’ Όλα!». Η «κλινική» αυτή μπορεί να έχει Πτέρυγες Παροχής Υπηρεσιών και άλλες «Ανταλλαγής Υπηρεσιών». Μπορεί, αλλά όχι υποχρεωτικά να υπάρχει Interface με τα Υπουργεία Υγείας (με Γεωργιάδη ή άνευ) και Προστασίας του Πολίτη (με Δένδια και μόνο). 
Πάντως τέτοιου είδους «κλινικές» λειτουργούν από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά χωρίς τον κατάλληλο «κωδικό» της εφορίας. Καιρός να τον αποκτήσουν επιτέλους…

9) Κλινικές αποτοξίνωσης από τις πάσης φύσεως, προσανατολισμού και χρώματος κυβερνήσεις των επαγγελματιών της πολιτικής, που ρήμαξαν τη χώρα μας και την κατάντησαν ένα «απέραντο φρενοκομείο», όπως έλεγε κάποτε και ο εκλιπών Κωνσταντίνος Καραμανλής (τι θα έλεγε άραγε αν ζούσε σήμερα…)
Εδώ η «κλινική» αυτή δεν χρειάζεται να είναι περιορισμένη κάπου ή να διαθέτει Πτέρυγες. Μόνο το αεροπλάνο χρειάζεται να διαθέτει τέτοιες, στο οποίο θα επιβιβασθούμε αφού έχουμε το ένα χέρι σε θέση «απαγωγής των δακτύλων» (κοινώς μούντζα) και με το άλλο ρίξουμε τη «μαύρη πέτρα» πίσω μας, γιατί ως γνωστόν το αντικείμενο αυτό δεν επιτρέπεται να μπαίνει στο αεροπλάνο (θα μπερδευτεί ενδεχομένως με το «μαύρο κουτί»). 
Απαραίτητη προϋπάθεση είναι να μην υπάρχει στην οποιαδήποτε άλλη χώρα – κλινική που θα πάμε, κανενός είδους Interface με την Ελλάδα… 

Ας ευχηθούμε, η ανάγκη για χρήση των υπηρεσιών της τελευταίας αυτής κλινικής να «εκλείψει» (και αυτή!) όσο γίνεται γρηγορότερα.

Αλλά, για να γίνει αυτό, εμείς οι Πολίτες, είμαστε οι μόνοι «ικανοί και αναγκαίοι» να το επιδιώξουμε και να το πετύχουμε. Με Υπευθυνότητα, Αποφασιστικότητα και Οργάνωση. Και ενώ μέχρι τώρα ήμασταν «ασθενείς», πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αναλάβουμε και το ρόλο του «γιατρού»…

Εικόνα: http://www.revaclinic.com

Αρθρογράφος
Διονύσιος Βενιεράτος
Author: Διονύσιος Βενιεράτος
Ομότιμος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Εθνικής Επιτροπής του πολιτικού κόμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
Διαβάστε επίσης

Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση