shutterstock 93572638Στα θέματα της οικονομίας οι λαϊκιστές έχουν ένα πλεονέκτημα. Χωρίς καμία τεκμηρίωση, αφήνουν να εννοηθεί ότι τα έσοδα του κράτους είναι ικανά να θρέψουν όλους τους Έλληνες. Είναι μία βολική προσδοκία, με την οποία μπορούν όλοι να φαντασιώνονται.
 
Η μεγάλη κουβέντα τους, που απευθύνεται  στο θυμικό, είναι "θα φορολογήσουμε τον πλούτο', ο οποίος φυσικά θα έχει φυγαδευτεί την προηγουμένη μίας τέτοιας απόφασης. Τότε θα επωμισθούν οι εναπομείναντες μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες,το βάρος της συντήρησης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Αυτό θα συμβεί σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς των 1,5 εκ ανέργων και που όλοι οι υπόλοιποι είναι χρεωμένοι ή συντηρούν με το ζόρι  τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους. Η ακίνητη περιουσία επίσης δεν αποδίδει, γιατί είναι δραματικά υποτιμημένη.
 
Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι αυτό που ακούγεται από πολλούς ευχάριστα (φορολογία πλούτου), εάν το αναλύσεις με την κοινή λογική οδηγεί σε απόλυτο αδιέξοδο την οικονομία.
Το ταμείο είναι μείον, άρα προκύπτει με μαθηματική ακρίβεια η ανάγκη της αύξησης των φόρων, για να καλυφθούν οι δαπάνες που χρειάζονται για την συντήρηση του υπάρχοντος δημόσιου και τις εισαγωγές των αγαθών που έχουμε άμεση και απόλυτη ανάγκη για την επιβίωσή μας, γιατί κανένας δεν δανείζει μία χρεοκοπημένη χώρα. Όλοι οι δείκτες αποδεικνύουν ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων τελείωσε, άρα να το αδιέξοδο.
 
Όσο για την περίφημη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας,πιστεύει κανείς ότι θα είμαστε σε θέση να έχουμε παραγωγή πριν παρέλθει 20ετία; Μέχρι τότε τι; Φτώχεια και δυστυχία.
 
Το μεγάλο δυστύχημα της χώρας είναι ότι τα εκάστοτε κυβερνητικά κόμματα εφαρμόζουν μία παραλλαγή του ίδιου οικονομικού μοντέλου, όπου τον μεν μεγάλο πλούτο φοροαπαλλάσσουν και διαπλέκονται μαζί του, την δε παραγωγική μηχανή της χώρας έχουν καταστρέψει, γιατί της έχουν επιβάλλει να συντηρεί την αδηφάγο κομματική τους πελατεία. Τώρα πλέον με δεδομένη την μεγάλη μείωση του τζίρου λόγω ύφεσης και επειδή πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους για ότι κατέχουμε, δεν περισσεύουν χρήματα για να παράγουμε. Ήδη τρώμε τις σάρκες μας.
 
Έχουμε δραματική συρρίκνωση της οικονομίας, που καταγράφεται στους δείκτες μέτρησης της βιωσιμότητάς της, από εταιρείες του εξωτερικού.  
Δηλαδή σιγά-σιγά οδηγούμαστε στο ίδιο αποτέλεσμα, που θα μας οδηγούσε ακαριαία η οικονομική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
 
Τόσα χρόνια ζήσαμε: σ' έναν προστατευόμενο κόσμο,καθοδηγούμενο από επαγγελματίες συνδικα-ληστές που ζούσαν σε βάρος της κοινωνίας. Αυτό το μοντέλο εκτός του ότι ήταν αντιπαραγωγικό, το συντηρούσε το κράτος με δανεικά που χρέωνε στην χώρα. Τώρα ελλείψει δανεικών στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου.
 
Οι κρατούντες δεν θέλουν ν' αφήσουν το 'κόκκαλο' (πελατεία,μίζες,αποκρατικοποιήσεις,ΕΣΠΑ) και γίναμε σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.

Μείωση παραγωγής-κατανάλωσης=μείωση εσόδων=νέα μέτρα και ο φαύλος κύκλος εξελίσσεται σε σπιράλ θανάτου της οικονομίας.
 
Μας οδηγούν από άλλο μονοπάτι στην φτωχοποίηση, που δεν θα διαφέρει σε τίποτε απ' αυτό που  βίωσαν οι κομμουνιστικές χώρες,όπου μία ολιγαρχία (νομενκλατούρα) έλεγχε την οικονομία.
 
Αυτό το σκηνικό που στήθηκε, δίνει αφορμή στους πονηρούς του συστήματος ΑΝΕΛ και ΧΑ με την επίκληση πατριωτικών αντανακλαστικών, να μαζέψουν τους αγανακτισμένους πολίτες κάτω από την σκέπη τους.
 
Ποιος σώφρων μπορεί να πιστέψει ότι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου μπορεί να είναι σοβαρή οικονομική πολιτική; Ακόμη και στην περίπτωση δικαίωσής μας, χρειαζόμαστε 30 χρόνια δικαστικών και διπλωματικών αγώνων. Μέχρι τότε τι; Φτώχεια,δυστυχία και πιθανή απώλεια εθνικής κυριαρχίας.
 
Το κομματικό κράτος παίζει με την φωτιά.
 
Όποιος σκεφτεί έξω από τα κλισέ που του επιβάλλει δολίως το πολιτικό σύστημα, θα δει καθαρά ότι τα περιθώρια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας είναι μεγάλα,εάν:
 
-Συγκροτήσουμε ένα ακομμάτιστο δημόσιο που να έχει στρατηγική, στόχους, τις απαραίτητες ειδικότητες και το αναγκαίο προσωπικό για το οποίο θα έχουν περιγραφεί οι αρμοδιότητες. Όπως σ' όλα τα πολιτισμένα κράτη αυτό το δημόσιο θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κράτους προς όφελος των πολιτών του.
-Έχουμε μία κεντρική βάση δεδομένων όπου θα προσφεύγουν το δημόσιο και ο ιδιωτικός τομέας, χωρίς καμία εξάρτηση του ενός από τον άλλον. Έτσι θα απεξαρτηθούμε από την υφιστάμενη γραφειοκρατία που κοστίζει ετησίως στην οικονομία 14 δις.
-Απελευθερωθούν όλα τα επαγγέλματα, γιατί οι στρεβλώσεις που δημιουργεί η συντεχνιακή προστασία βλάπτει τον υγιή ανταγωνισμό και την εξέλιξη των ικανών, καθ' όσον στα κελύφη προστασίας κρύβονται οι κηφήνες του συστήματος που επιβαρύνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών. Τα πολλά χρόνια ύφεσης κατέβασαν το βιοτικό επίπεδο στο μισό, αλλά οι τιμές των αναγκαίων αγαθών-υπηρεσιών είναι σχεδόν ανεπηρέαστες.
Αυτός ο προτεινόμενος εξορθολογισμός του κράτους θα επηρεάσει άμεσα την οικονομία,γιατί θα εξοικονομήσει πόρους για την ανάπτυξη και την μείωση της φορολογίας. Τότε  θ'απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας με αποτέλεσμα την καταπολέμηση της ανεργίας.
Είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης (10-1-μέτρα-ώστε-η-ελληνική-οικονομία-να-δημιουργήσει-ξανά) για το οποίο πρέπει να συνεννοηθούμε όλοι με καθαρό μυαλό, χωρίς την συμμετοχή του πολιτικού συστήματος που σπέρνει διχαστικά διλήμματα γιατί αυτά το συντηρούν. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για καθυστερήσεις.
 
Είναι πολύ άδικο να υπάρχουν δύο Ελλάδες: μία μειονότητα που συντηρείται από το σύστημα και η πλειονότητα του λαού να ζεί καθημαγμένη και χωρίς προοπτική.
 
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,ΞΑΝΑ! είναι ένα κίνημα ενεργών πολιτών με ευρωπαικό προσανατολισμό, που έχει επεξεργασθεί τον βασικό κορμό αυτής της διεξόδου από την κρίση. Εδώ και ένα χρόνο δουλεύουμε το μοντέλο της ορθολογικής επίλυσης των προβλημάτων με κοινωνική ευαισθησία. Χρησιμοποιούμε τα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης και έχουμε οδηγό τ'αποτελέσματα των ηλεκτρονικών διαβουλεύσεων των θέσεων μας μεταξύ των μελών, είτε βρίσκονται στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Όλα γίνονται γρήγορα γιατί έχουμε εφαρμόσει τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, δηλαδή ψηφίζεις όπου και αν βρίσκεσαι.

Ένα φαύλο μιντιακό σύστημα αποκλείει την επικοινωνία της κίνησής μας με τους πολίτες. Εμείς όμως προερχόμαστε από τους πολίτες και ζητάμε την βοήθειά τους για μία θεσμική επανάσταση που θα εξουδετερώσει την γραφειοκρατία, την διαπλοκή και την διαφθορά, ότι δηλαδή πνίγει την ανάπτυξη.
 
Ελάτε μαζί μας για να συνδιαμορφώσουμε με νηφαλιότητα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δυναμικής οικονομίας που ν' αφορά σ' όλους τους Έλληνες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε, γιατί έχουμε την γνώση, το ήθος και τους κατάλληλους ανθρώπους.
 
Γιώργος Παράσχος
μέλος Εθνικής Επιτροπής

Δημιουργίας, Ξανά!


Θέλεις να κρατήσεις επαφή;

Το email θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να λαμβάνεις ενημερώσεις.
Υποχρεωτικό πεδίο
Πρέπει να το τσεκάρετε

Θέλεις να βοηθήσεις κι εσύ;

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση. Για τη λειτουργία της, στηρίζεται αποκλειστικά σε εισφορές μελών, σε δωρεές φίλων και φυσικά σε πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας. Βοήθησε το μοναδικό κόμμα που αντιτίθεται στον κρατισμό κάθε απόχρωσης.

Οικονομική ενίσχυση