Δημιουργική ματιά - τεύχος 5 - 16/05/2014
Δείτε το Newsletter στον browser σας
Προωθήστε το σε γνωστούς
Πατήστε εδώ για να γίνετε αποδέκτης
Δείτε προηγούμενα τεύχη
Δημιουργική ματιά
Τεύχος 5
16/05/2014
Κυκλοφορία: 38.247 αποδέκτες
 
Δημιουργική ματιά
Θάνος Τζήμερος Η Περιφέρεια στο επίκεντρο
Μπορεί να ξεκινήσει μια θεσμική επανάσταση από την Περιφέρεια; Μπορεί η Αττική να γίνει διεθνές κέντρο έρευνας και τεχνολογίας; Πόλος έλξης ποιοτικού τουρισμού και συνεδρίων; Μπορεί η Πληροφορική να αρχίσει τα θαύματά της από την Περιφέρεια Αττικής; Λίγο πριν τις εκλογές, δείτε τις δυνατότητες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε από τώρα. Ειδάλλως, την επόμενη ευκαιρία θα την έχουμε το 2019!
 

Δημιουργούμε μαζί

Δημιουργούμε μαζί στην Αττική

Η Περιφέρεια χρειάζεται νέο αίμα αποφασισμένο να επιβάλει τον εκσυγχρονισμό, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Χρειάζεται τη δύναμη μεταρρύθμισης που εκπροσωπεί η κίνηση “Δημιουργούμε μαζί!”


Η ιστοσελίδα μας
 
Δημιουργούμε μαζί Η Περιφέρεια Αττικής στη ζωή των Πολιτών

Συνέντευξη τύπου για τις «Γέφυρες» στο CRETA LIVE.GR

Μια νέα πολιτική αντίληψη για την Αττική

Οι πολίτες δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας, όμως αυτές αγγίζουν τη ζωή τους καθημερινά με χίλιους τρόπους. Το νομικό πλαίσιο του Καλλικράτη είναι ασαφές, διαχέει τις ευθύνες των αυτοδιοικητικών οργάνων και διευκολύνει την τήρηση μικροπολιτικών ισορροπιών.

Δείτε

Θόδωρος Σκυλακάκης στο ΣΤΑΡ με την Πόπη Τσαπανίδου

Δανία... ή ανία του Νότου;

Στην κίνηση πολιτών "Δημιουργούμε, μαζί" με υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον Θάνο Τζήμερο αλλάζουμε το μοντέλο διαχείρισης των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

Δείτε

Δέσποινα Λιμνιωτάκη στο Prisma news Κρήτης

Ανοίγουμε το μέτωπο του θαλάσσιου μετώπου

Ο πολίτης θα δει στην πράξη πόσο πολλά μπορούν να πετύχουν αποφασισμένοι άνθρωποι, με ιδέες και γνώση, όταν τους δοθεί θεσμικός ρόλος.

Δείτε
 
 
Δημιουργούμε μαζί Ο Θάνος Τζήμερος για την Περιφέρεια Αττικής
Πόσα κοτόπουλα σφάζεις την ώρα;
Αναλαμβάνει, λοιπόν, καθήκοντα ο νέος Περιφερειάρχης. Και εμφανίζεται το πρώτο χαρτί που πρέπει να υπογράψει. Ο κ. Τάδε τού ζητάει να βεβαιώσει ότι μία συγκεκριμένη μορφή χλωριούχου πολυβινυλίου δεν παράγεται από την εγχώρια βιομηχανία, κατάλληλα και σε επάρκεια.
«Και πού θες να ξέρω», απαντάει ο περιφερειάρχης, «τι σόι χλωριούχο πολυβινύλιο παράγεται στην Ελλάδα, σε ποια ποσότητα και αν επαρκεί…».

Περισσότερα
Σπατάλη, σπατάλη, σπατάλη
Όταν το 2012 πήραμε μέρος για πρώτη φορά σε εκλογές και ανακατευτήκαμε με την πρακτική πλευρά της διοργάνωσης, διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι κάθε κόμμα είναι υπεύθυνο το ίδιο, όχι μόνον για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων ιδίοις αναλώμασι, αλλά και για την αποστολή τους σε κάθε πρώην νομαρχία της χώρας. 29 κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές επί 51 νομαρχίες σημαίνει ότι οργανώθηκαν 1479 αποστολές σε όλη την Ελλάδα!

Περισσότερα
 
 
Διανέλος Γεωργούδης Επίλογος έκδοσης
Σας ευχαριστούμε που διαβάσατε το πέμπτο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού «Δημιουργική ματιά». Μπορείτε να διαβάσετε τα προηγούμενα τεύχη στην ιστοσελίδα μας.
Θα χαρούμε πολύ να μάθουμε τις εντυπώσεις σας και να λάβουμε υλικό για την επόμενη έκδοσή του, στη διεύθυνση: . Με τα σχόλια και τη συμβολή σας θα γίνουμε καλύτεροι.
Η διάδοση των ιδεών μας περνάει και από το δικό σας χέρι. Μπορείτε να προωθήσετε αυτό το ηλεκτρονικό περιοδικό σε φίλους, να συμβάλετε οικονομικά, με οποιοδήποτε ποσό, στην προσπάθεια μας ή να γίνετε μέλος στο κόμμα.
Για να συμμετάσχετε ενεργά στις δραστηριότητες της Δημιουργίας και να ενημερωθείτε για τη δυνατότητα να συμβάλετε στην κοινή προσπάθεια, μπορείτε να εγγραφείτε στο site μας.