Evoting - shutterstock 102723485Τις τελευταίες ημέρες ολοκληρώθηκε η δεύτερη μεγάλης κλίμακας δοκιμαστική ψηφοφορία της «δημιουργίας, ξανά!». Στην ψηφοφορία προσκαλέσαμε αρχικώς 512 άτομα, εκ των οποίων για τα 12 οι e-mail διευθύνσεις αποδείχθηκαν λάθος και οι ειδοποιήσεις επέστρεψαν. Από τους υπόλοιπους 500 ψήφισαν 284 (1 λευκό και 283 συμπληρωμένα ψηφοδέλτια).

Οι 216 που δεν ψήφισαν αφορούν κυρίως σε λογαριασμούς e-mail που δεν ελέγχονται τακτικά ή δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Για αυτούς έχουν αποσταλεί οδηγίες στις οικείες περιφερειακές οργανώσεις ή τους συντονιστές περιοχών προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί τους τηλεφωνικά, να τους ενημερώσουν και να εξετάσουν ενδεχόμενη ανάγκη αλλαγής της e-mail διεύθυνσής τους. Από τους 284 που συμμετείχαν, μόλις το 15%  αναζήτησαν και έλαβαν βοήθεια μέσω e-mail ή τηλεφώνου και τελικά κατάφεραν να ψηφίσουν με επιτυχία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ψήφισαν χωρίς να αναζητήσουν καμία απολύτως υποστήριξη!

Σήμερα  (Παρασκευή 29/3 από τις 17:00 και για ένα 24/ωρο) θα προσκαλέσουμε για μια τελική δοκιμαστική ψηφοφορία – γενική δοκιμή – τα μέλη  με δικαίωμα εκλέγειν. Ακριβώς μετά, την Κυριακή 31/3 θα ξεκινήσουμε με την πρώτη επίσημη ψηφοφορία, αυτήν για την εκλογή του Προεδρείου του Συνεδρίου μας.

Για διευκόλυνσή σας διαβάστε επίσης και τα παρακάτω βοηθητικά έγγραφα:

Σας ευχαριστούμε και πάλι για τη συμμετοχή σας στο πρωτοποριακό για τη χώρα μας εγχείρημα και παρακολουθείτε από τώρα και μέχρι το τέλος του συνεδρίου μας τακτικά το e-mail σας για νέες προσκλήσεις σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες μας. 

Το τόλμημα άμεσης δημοκρατίας που επιχειρεί η «δημιουργία, ξανά!» σε αυτό το συνέδριο θα αποτελέσει υπόδειγμα τόσο για την λειτουργία μας στη συνέχεια όσο και για την πολιτική αλλαγή πάνω στην οποία δουλεύουμε για τη χώρα μας.

Με συνδημιουργικούς χαιρετισμούς εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου και της ομάδας υποστήριξης ηλεκτρονικών ψηφοφοριών,

Κωστή Ψαραδέλης - Σεραφείμ Κοτρώτσος - Αντώνης Κρασσάς