19febr 2

Όσοι κατέβηκαν την Κυριακή το πρωί στο Σύνταγμα για τη διαδήλωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είδαν ανθρώπους κάθε ηλικίας ντυμένους στα πορτοκαλί και 4 πανό με συνθήματα που δεν θύμιζαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ:

- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

- ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΦΙΕΣ

- WE ARE ASHAMED OF OUR POLITICIANS. ARE YOU?

(Ντρεπόμαστε για τους πολιτικούς μας. Εσύ;)

- LET US WORK. LET US RECREATE GREECE!

(Αφήστε μας να δουλέψουμε! Αφήστε μας να ξαναδημιουργήσουμε την Ελλάδα!)

19febr 1Ήταν η διαδήλωση της Δημιουργίας, ξανά!, του νέου κόμματος που δημιουργήθηκε χωρίς πολιτικούς από τα σπλάχνα της κοινωνίας. Δεν ήταν κατά του μνημονίου ούτε κατά του Σόιμπλε, των εύκολων στόχων του λαϊκισμού. Ήταν κατά του πολιτικού συστήματος που μας έφερε μέχρι εδώ, που δεν εννοεί να αναγνωρίσει τα εγκληματικά του λάθη και που συνεχίζει να επιτίθεται στην παραγωγική οικονομία για να συνεχίσουν οι κομματικοί στρατοί την καταλήστευση του δημόσιου χρήματος. Για πρώτη φορά, οι δημοσιογράφοι από τα διεθνή ΜΜΕ άκουσαν Έλληνες να λένε το αυτονόητο: ότι όταν παρακαλάς για δανεικά δεν μπορείς ταυτόχρονα να απειλείς τους δανειστές σου, ότι είναι δική μας ευθύνη να διορθώσουμε τα του οίκου μας και ότι το πολιτικό μας προσωπικό, στο σύνολό του, είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων. 

Αυτή η εκδήλωση έγινε στην θέση της ιδρυτικής συνδιάσκεψης της Δημιουργίας, ξανά! που θα λάμβανε χώρα σήμερα στη Μεγ. Βρετανία και αναβλήθηκε για τις 11 Μαρτίου λόγω του συλλαλητηρίου των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.