Το δικαίωμα στην ψήφο «Let me Vote» 

Ο απόδημος ελληνισμός σήμερα υπολογίζεται περισσότερο από 4.000.000. Ελάχιστοι από αυτούς επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Η «δημιουργία, ξανά!» υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή το δικαίωμα των πολιτών να ψηφίζουν στη χώρα διαμονής τους για τις εθνικές εκλογές της πατρίδας τους, ώστε να περιοριστεί η απώλεια ψήφων και εκλογικών δικαιωμάτων όπως συμβαίνει σήμερα. 

Μία τέτοια προσπάθεια ξεκίνησε πρόσφατα στην Ευρώπη στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Πολιτών (Citizens Initiative http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/welcome) με στόχο την συλλογή υπογραφών για το δικαίωμα των Ευρωπαίων Πολιτών να ψηφίζουν στην χώρα που διαμένουν (ψήφος αποδήμων).

Η «δημιουργία, ξανά!» στηρίζει την προσπάθεια αυτή και καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν και να διαδώσουν αυτή την πρωτοβουλία.
 
Ας φέρουμε τον ελληνισμό ένα βήμα πιο κοντά στην Ελλάδα.. 

Ψηφίστε εδώ

http://www.letmevote.eu/ 

Διαδώστε το!

http://ec.europa.eu/citizens-initiative/public/initiatives/ongoing/details/2012/000006/en 

Διαβάστε την ανάλυση της Eurostat για τα ποσοστά των Ευρωπαίων Πολιτών που ζουν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα (2,5%) και τα στατιστικά στοιχεία της χώρας μας. http://epp.eurostat.ec.europa.eu/

 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων «δημιουργία, ξανά!»