×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 703

 Gaff

Ένας γνωστός που δουλεύει στο Dealing Room (Τραπεζικό τμήμα στο οποίο πραγματοποιούνται συναλλαγές διεθνών νομισμάτων, κρατικών ομολόγων κλπ) σε γνωστή τράπεζα μου είπε μια μέρα το εξής. Όταν το Ευρώ πάει να ξεπεράσει το φράγμα των 1,30 το πολύ 1,40 Δολαρίων, ξαφνικά και απροειδοποίητα στις οθόνες τους εμφανίζονται αρνητικές ειδήσεις οι οποίες το ξαναρίχνουν.

Πότε η τρόικα αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα «τσαντισμένη», πότε η Κύπρος βρίσκεται στο χείλος της στάσης πληρωμών, πότε η Ισπανία θα καταρρεύσει και θα παρασύρει μαζί της στο βάραθρο ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ένωση, πότε οι χώρες του Βορρά απειλούν με έξοδο τους νοτίους. Αυτό που προκαλεί έκπληξη δεν είναι τόσο οι αρνητικές ειδήσεις αλλά το timing το οποίο είναι και το πλέον κατάλληλο κάθε φορά ώστε οι traders πλέον έχουν μάθει να βγαίνουν short στο Ευρώ όταν πλησιάσει το φράγμα καθώς ήδη μαθημένοι ξέρουν τι θα επακολουθήσει…Το μεδοδεύουν λένε επίτηδες γιά να κρατήσουν το Ευρώ χαμηλά ώστε να είναι οι Ευρωπαικές εξαγωγές ελκυστικές...

Το ίδιο συμβαίνει και στο πολιτικό χρηματιστήριο της Ελλάδας. Οποτεδήποτε ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να πάρει τα πάνω του αρχίζουν οι γκάφες οι οποίες αν το καλοεξετάσει κάποιος δεν αποκλείεται να είναι και στημένες! Πότε η Βίλα Αμαλίας, πότε η στήριξη του προέδρου του Σύριζα στους κουκουλοφόρους, πότε οι δηλώσεις του Λαφαζάνη για τους μουσουλμάνους της Θράκης, πότε οι δηλώσεις Αλαβάνου για την επιστροφή στη Δραχμή, πότε οι δηλώσεις του Γλέζου για την δήμευση των καταθέσεων και πάει λέγοντας… Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις φέρνουν το ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία περίπου στα ίδια. Τι σημαίνει αυτό αν μη τι άλλο; Ότι να περιμένουμε την επόμενη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ από στιγμή σε στιγμή!

Ένα από τα πλεονεκτήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολυσυλλεκτικότητα του. 13 Συνιστώσες είναι αυτές και περιλαμβάνουν κάθε καρυδιάς καρύδι! Από αναρχικούς μέχρι αριστερούς πιο light. Από διορισμένους του ΠΑΣΟΚ που αλλαξοπίστησαν μέχρι απλούς και τίμιους υπαλλήλους της εκπαίδευσης και των ασφαλιστικών ταμείων. Ναι! Υπάρχουν και τίμιοι άνθρωποι στην Ριζοσπαστική Αριστερά. Συνεπείς Δημόσιοι Υπάλληλοι που είδαν το εισόδημα τους να μειώνεται δραστικά τα τελευταία χρόνια. Συριζαίοι που ψήφισαν Τσίπρα για να διαμαρτυρηθούν. Άλλοι γιατί φοβούνται τις απολύσεις σε μια περίοδο που η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25% του δυναμικού της χώρας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ανήκουν στην Ριζοσπαστική Αριστερά και ας την ψηφίζουν και είναι πολύ λογικό αυτό. Δεν μπορείς κύριε να είσαι τίμιος Δημόσιος Υπάλληλος και να υποστηρίζεις ένα κόμμα το οποίο στηρίζει όλες τις παθογένειες του κράτους! Τις περικοπές τις τρώς για να καλοπερνάνε οι συνδικαλιζόμενοι και να μένουν στην θέση τους τα τρωκτικά! Όμως μπερδεμένοι είναι και αυτοί…

Η Αριστερά εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα μονοπωλεί αξίες όπως η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα των ευκαιριών ιδεολογικά άσχετα εάν το κάνει αντιφατικά. Εάν για παράδειγμα αντιστέκεται στην εξυγίανση και υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο για να φορτώσει με νέα βάρη και περισσότερη ανεργία τον ιδιωτικό τομέα είναι άλλη ιστορία. Το θέμα είναι ότι ο μεγαλύτερος εφιάλτης των συντρόφων μας στην Ριζοσπαστικής Αριστερά είναι ότι ενδέχεται κάποια στιγμή να κυβερνήσουν και εμείς στην Δημιουργία Ξανά έχουμε καθήκον να τους βοηθήσουμε!

Το έχω πεί κατ’ επανάληψη και το ξαναλέω. Η Δημιουργία Ξανά είναι πιο Αριστερό κόμμα από το ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον εμείς προωθούμε την ισότητα στις ευκαιρίες μεταξύ των τιμίων και άξιων Ελλήνων. Όχι μεταξύ των βολεμένων και των αβόλευτων στον ιδιωτικό τομέα! Προωθούμε την ισότητα μεταξύ των Δημοσίων Υπαλλήλων. Δεν προωθούμε το σφάξιμο των καθηγητών στις περικοπές για να μην τυχόν και χάσουν τα προνόμια τους οι υπάλληλοι του ΜΕΤΡΟ. Εμείς προωθούμε την κοινωνική δικαιοσύνη και την υγιή επιχειρηματικότητα που θα επιφέρει την μείωση της ανεργίας. Δεν προωθούμε πολιτικές που επιφυλάσσουν περισσότερη ανεργία για τους αβόλευτους του δημοσίου! Προωθούμε πολιτικές που θα επιφέρουν ανάπτυξη και θα εγγυηθούν την ευημερία του λαού μας. Όχι την στασιμότητα που επιφέρει ο κρατισμός.

Αν το καλοεξετάσει κάποιος η κύρια και ειδοποιός διαφορά στις αξίες μεταξύ της Δημιουργίας και της Αριστεράς βρίσκεται στον κρατισμό. Οι άλλες αξίες στην πλειοψηφία τους είναι λίγο ως πολύ είναι κοινές όμως εδώ η Δημιουργία μπορεί να τις υπηρετήσει καλλίτερα. Και αφού μπορούμε να υπηρετήσουμε καλλίτερα «αριστερές» αξίες από ένα αριστερό κόμμα μπορούμε να χαρακτηριστούμε και αριστεροί!

Η Ριζοσπαστική Αριστερά βρίσκεται στα ίδια ποσοστά  με την Νέα Δημοκρατία. Περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή πότε θα σκάσει η επόμενη γκάφα τους για να τους ρίξει τα ποσοστά τους. Εμείς λοιπόν πρέπει να τους βοηθήσουμε απαλλάσσοντας τους από τους συγκροτημένους αριστερούς, αυτούς που δεν έχουν τα μυαλά στα κάγκελα, που έχουν επαφή με την πραγματικότητα και οι οποίοι είναι και πολλοί! Οι τίμιοι ,οι ρομαντικοί και οι ιδεολόγοι αριστεροί δεν έχουν καμία θέση στην Ριζοσπαστική Αριστερά. Έχουν θέση μόνο στην Δημιουργία. Γιατί εμείς υπηρετούμε ορισμένες «αριστερές» αξίες καλλίτερα! Πρέπει αυτούς τους τίμιους, αγνούς ανθρώπους να τους φέρουμε στην Δημιουργία. Με επιχειρήματα! Με σωστή αντιπολίτευση! Με τον κατάλληλο πολιτικό λόγο! Μπορούμε!

Χρέος μας είναι να αποδυναμώσουμε την Ριζοσπαστική Αριστερά. Τότε θα απομακρυνθεί το ενδεχόμενο να εκλεγούν και δεν θα υπάρχει λόγος να κάνουν τόσα εσκεμμένα λάθη. Να απαλλάξουμε λοιπόν τους συντρόφους μας στο ΣΥΡΙΖΑ από τις αναγκαστικές γκάφες! Αφού δεν θέλουν. Δεν μπορούν. ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ και προσπαθούν να μην κυβερνήσουν. Ας τους βοηθήσουμε τους συντρόφους στην προσπάθεια τους. Μπορούμε!