Μετά το τραγικό και αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από μέλος της εγκληματικής (αλλά δυστυχώς και πολιτικής πλέον) Οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» (αλήθεια, τι όνομα κι αυτό!), προβάλλει αμείλικτο το ερώτημα: Εμείς τι κάνουμε; Πώς θα εμποδίσουμε το φρικτό Τέρας να μας υποδουλώσει, να μας καταστρέψει, να μας κατασπαράξει; Οι «άνθρωποι» αυτοί έχουν ήδη δείξει το πρόσωπο και τις διαθέσεις τους. Στη φάση που διανύουμε, έχουν επιδοθεί στην κατατρομοκράτηση όλων των συμπολιτών μας, καταπνίγοντας κάθε αντίσταση και αντίρρηση διά της «απλής» μεθόδου της εξοντώσεως. Στην επόμενη; …

    Ο ελληνικός λαός δεν είναι θαυμαστής του φασισμού και του ολοκληρωτισμού. Πριν τις εκλογές του 2012, το μόρφωμα αυτό κατέγραφε ποσοστά της τάξης του 0,5%. Μόνο η αγανάκτηση και η απόγνωση από τις «επιδόσεις» των ανίκανων και κλεπτοκρατών πολιτικών και η εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών, τους οδήγησε στα ποσοστά που πήραν και σε αυτά που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις.

   Με αντίστοιχες «σκέψεις» οδηγήθηκαν και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας στην ανεύθυνη και τυχοδιωκτική δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ.

   Μεταξύ των δύο αυτών «πόλων» (δεν θα έλεγα «άκρων», γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «άκρο», καθόσον λειτουργεί ως πολυσυλλεκτικό κόμμα και εν πάση περιπτώσει εντός του δημοκρατικού τόξου), που «δρέπουν» τα οφέλη από την κραυγαλέα αποτυχία των κυβερνησάντων και των κυβερνώντων και σαν τα πτωματοφάγα όρνεα εκτρέφονται από την ετοιμοθάνατη κοινωνία μας, δεν υπάρχει επιτέλους ο «τρίτος δρόμος»; Δεν υπάρχει ο πόλος εκείνος που θα συλλέξει ΕΠΑΞΙΩΣ τις ψήφους των δυσαρεστημένων και των απεγνωσμένων;

    Και λέγω επαξίως, γιατί χωρίς κηρύγματα μίσους και χωρίς μεγάλα και κούφια λόγια, ψευτιές και εξωραϊσμούς, είναι σε θέση και πρέπει να δώσει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι έχει πραγματικές λύσεις. ΛΥΣΕΙΣ που δεν θα είναι ούτε συνθήματα, ούτε ευσεβείς πόθοι, αλλά θα έχουν προκύψει από ενδελεχή συλλογή όλων των υπαρχόντων δεδομένων και μετά από σοβαρή και επιστημονική ανάλυση και μελέτη τους. Που θα έχει πείσει, χωρίς να έχει παρασύρει; (αυτό το είχε πει κάποτε ο Σημίτης, μακάρι να είχε σταθεί και αυτός αντάξιος της σωστής αυτής θέσης)

    Ο Τρίτος αυτός Πόλος ΕΙΝΑΙ η Δημιουργία, Ξανά! Οι απλοί αλλά δημοκρατικοί Πολίτες με την καθαρή, αλλά και διεισδυτική σκέψη και την κοινή λογική, που όμως είναι απαλλαγμένη από ιδεολογήματα και προκαταλήψεις. Με την απλή θέση ότι η σωτηρία της Πατρίδας περνάει από την παραγωγικότητα και τη δημιουργία. Και αυτά προϋποθέτουν ΚΑΙ την καλύτερη δυνατή Δημοκρατία, η οποία ούτως ή άλλως είναι αξία «καθ’εαυτήν» και αδιαπραγμάτευτη.

    Έπρεπε να δημιουργηθεί ένα γνήσιο Κίνημα Πολιτών, με μέλη απαλλαγμένα από προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά μόνο με την ευγενή φιλοδοξία να μετέχουν σε μια Πολιτική για τη χώρα και όχι για τους πολιτικούς. Και αυτό το Κίνημα δημιουργήθηκε από τον Θάνο Τζήμερο και πλαισιώθηκε και στελεχώθηκε από όλους εμάς.

    Τα πράγματα όμως τώρα έχουν οδηγηθεί σε οριακό σημείο. Δεν υπάρχει ο χρόνος, ούτε η πολυτέλεια για αδράνεια και «ναι μεν, αλλά…». Ο Τρίτος Πόλος πρέπει το ταχύτερο να φανεί όχι μόνο ότι υπάρχει, αλλά και ότι ΑΥΤΟΣ αποτελεί τη λύση.

    Και εδώ είναι η ευθύνη μας. Η συλλογική, αλλά και ατομική για τον καθένα από μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ υπό την ηγεσία, αλλά και την τεράστια ευθύνη του Ιδρυτή και Προέδρου μας Θάνου Τζήμερου (που πρέπει να παραμείνει ο ακούραστος αγωνιστής που όλοι ξέρουμε), αλλά και με την πλήρη αξιοποίηση όλων των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων των στελεχών και όλων γενικά των μελών του Κινήματος, πρέπει χωρίς καθυστέρηση να δείξουμε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε και τι μπορούμε να προσφέρουμε στη χώρα μας.

    Και σ’ αυτό τον δύσκολο δρόμο δεν χωρούν ούτε εγωισμοί, ούτε αποκλεισμοί. Αν υπάρχουν (και αυτό μένει να το αποδείξουν) και άλλες δυνάμεις με τη μορφή Κινημάτων Πολιτών, αλλά και μεμονωμένοι Συμπολίτες μας, που για διάφορους λόγους ο καθένας δεν θέλουν να ενταχθούν στο κόμμα μας, αλλά διέπονται από τις ίδιες αρχές και αξίες και την ίδια αγωνία για το μέλλον της Πατρίδας μας, εμείς πρέπει να είμαστε ανοιχτοί. Η αρχική μας δυναμική (που για μερικούς ανακόπηκε, για άλλους διακόπηκε και για άλλους συνεχίζεται, αυτό πλέον πολύ λίγο ενδιαφέρει), πρέπει επειγόντως να ανακτηθεί και να εξελιχθεί το συντομότερο σε «Ρεύμα», που θα ΠΕΙΣΕΙ ότι εμείς είμαστε η ΛΥΣΗ στο πολιτικό αδιέξοδο και την άβυσσο που ανοίγεται διάπλατα μπροστά μας.

   Ότι είμαστε οι ενεργοί, δημιουργικοί, αλλά εχέφρονες Πολίτες αυτής της χώρας, τίποτε περισσότερο, αλλά και τίποτε λιγότερο από τους υπόλοιπους Συμπολίτες, τους οποίους καλούμε να συμπορευθούν μαζί μας στο δύσκολο δρόμο της πραγματικής και όχι εικονικής αντιμετώπισης των προβλημάτων της πατρίδας μας. Των προβλημάτων, που εμείς οι ίδιοι αντιμετωπίζουμε (ένας Θεός ξέρει πώς) και θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας.

    Δεν θέλουμε να παραμείνουμε θεατές στο γελοίο ή και μακάβριο θεατρικό έργο που παίζεται μπροστά μας και «στην καμπούρα μας» από τους πάσης μορφής πολιτικάντηδες «δημοκράτες» ή τους εγκληματίες «εθνικιστές». Θέλουμε να γίνουμε εμείς οι ίδιοι συγγραφείς, σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές.

   Να γυρίσουμε πραγματικά σελίδα και να γράψουμε την Πραγματική Ιστορία.

   ΕΜΕΙΣ και ΤΩΡΑ.  Οι καιροί «ου μενετοί».    

Αρθρογράφος
Διονύσιος Βενιεράτος
Author: Διονύσιος Βενιεράτος
Ομότιμος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Εθνικής Επιτροπής του πολιτικού κόμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
Διαβάστε επίσης