Παρατηρώντας τη σοφία του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως στην επιλογή της κυβερνητικής ομάδας, μπήκα στον πειρασμό να δω τα βιογραφικά μερικών ηχηρών ονομάτων. Σκέφτηκα, ότι η χώρα περνάει κρίση κι ότι τα δύο ιερά τέρατα της πολιτικής δε θα μαγειρέψουν με παλιές πολιτικές συνταγές, άλλα με γνώμονα τη μεθοδικότητα και την τεχνογνωσία για να δει αυτή η χώρα άσπρη μέρα.

Πρώτη μου στάση το ιερό τοτέμ που ηχεί στο όνομα Γεννηματά. Σπουδαγμένο το κορίτσι στις πολιτικές επιστήμες, παρούσα σε ότι επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κυκλοφορεί από το 1980 και με κάποιο τρόπο διορισμένη στην Εθνική Τράπεζα από το 1986. Ε, βαρύ το όνομα βλέπετε, αναμενόμενη και η πολιτική καριέρα. Βουλευτίνα από το 2000, το 2002 έλυσε τα προβλήματα της Αθήνας και του Πειραιά  σαν Υπερνομάρχης και μετά τη βλέπουμε Υπουργό σε τομείς που κατέχει το αντικείμενο όπως: Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών. Βέβαια το όνομα Γεννηματά είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν και επειδή το ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό αξιοποιείται πλήρως, ο κ. Σαμαράς την τοποθετεί αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας. Πρόσθετες παρατηρήσεις: γόνος!

Επόμενο όνομα που μου έκανε εντύπωση και με γέμισε ελπίδες ήταν το όνομα του κ. Παναγιωτόπουλου. Τεράστια ανακούφιση εισέπραξα όταν άκουσα ότι αναλαμβάνει το υπουργείου Πολιτισμού. Άριστος πρεσβευτής του πολιτισμού ο ίδιος, που σε εκπομπή του σε τηλεοπτικό σταθμό το 1992 σέρβιρε πίτσες στο στούντιο διακωμωδώντας αρχηγό πολιτικού κόμματος. Αφού έβγαλε τα τσικό της Νεάς Δημοκρατίας στα νεανικά του χρόνια στρατολογημένος στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και εργάσθηκε σε εφημερίδες και ραδιόφωνα, διετέλεσε Υπουργός Απασχόλησης στα χρόνια ακμής της χώρας επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή Β’ (σε όλα Β’, όπως έχει αναφέρει και ο Θ.Τζήμερος). Από τον Ιούνιο του 2012 διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Άμυνας και εφ’εξής αξιοποιείται το χάρισμά του, οι ικανότητές του και οι γνώσεις του ως Υπουργός Πολιτισμού. Πρόσθετες παρατηρήσεις: δημοσιογράφος!

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θαρρώ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Άξιος άνθρωπος. Harvard έχει τελειώσει άλλωστε στις διεθνείς σχέσεις. Στο ίδιο του το βιογραφικό δεν αναφέρει κάποια εργασιακή εμπειρία και από ότι φαίνεται δε γνωρίζει τι είναι το ένσημο, όμως τί να λέει αυτό. Σημασία έχει ότι έχει ασχοληθεί με την πολιτική από μικρός με τη νεολαία της ΝΔ, εκλέγεται βουλευτής από το 2000, και είναι οικονομικά ανετότατος. Επι Καραμανλη Β’ κι αυτός διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών και πλέον θα έχουμε τη χαρά να τον καμαρώνουμε ως Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας. Το έργο του στο υπουργείο θεωρείται δεδομένο και επιτυχημένο. Πρόσθετες παρατηρήσεις: Γόνος!

Τελευταίο όνομα για να μη σας κουράζω (γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα έχει τελειωμό αυτή η λίστα), Όλγα Κεφαλογιάνη. Δε μπορώ να πώ, και τη νομική έχει τελειώσει και κάνα δύο μεταπτυχιακά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού έχει κάνει σχετικά με τα δίκαια και τα νομικά. Επιπλέον να προσθέσω ότι έχει και εργασιακή εμπειρία συμπεριλαμβανομένης της τριετίας 2004-2006 που αποτελούσε νομική σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού Καραμανλή Β’. Όμως τί σχέση έχει με το Τουρισμό, ειλικρινά δεν το διαπίστωσα.  Ένα προσόν που ξέχασα να της πιστώσω είναι ότι είναι πραγματικά και πιο νέα αλλά και πιο όμορφη από τη παλαιά Υπουργό Τουρισμού κα. Γκερέκου. Πρόσθετες παρατηρήσεις: Γόνος!

Κλείνοντας, θα ήθελα να υμνήσω την διαχειριστική ικανότητα του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα από τον κ.Σάμαρα και τον κ. Βενιζέλο που μας επαληθεύουν ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένδοξες μέρες του παρελθόντος και όλα θα γίνουν όπως παλιά. Φυσικά έχουν το ελαφρυντικό ότι σχεδόν όλο το υπουργικό συμβούλιο είναι δημοκρατικά εκλεγμένο από τον κυρίαρχο, σοφό ελληνικό λαό. Εμείς τους ψηφίσαμε, αυτοί μας κυβερνούν. Καλή τους επιτυχία.

Αρθρογράφος
Author: ΜΑΡΙΝΟΣ ΜΙΚΑΛΕΦ
Διαβάστε επίσης