Αγαπητοί συνδημιουργοί,

Είναι ευχάριστο και ελπιδοφόρο το ότι οι περισσότεροι από μας διατηρούμε τη λαχτάρα,αυτό που ξεκινήσαμε να φτάσει εκεί που σχεδιάσαμε. Ακόμα κι εκείνοι που έχουν απομακρυνθεί από την «ενεργό δράση» κρατάν μέσα τους τη φλόγα που περιμένει τον επόμενο άνεμο δημιουργίας για να φουντώσει πάλι.

Όμως τώρα, περάσαμε από την εποχή της αυθόρμητης και εν πολλοίς ανεξέλεγκτης ορμής στην εποχή του σχεδιασμού και της μεθοδικής δουλειάς. Λογικό είναι να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και για την κατεύθυνση και για τη μεθοδολογία.

Λογικό είναι επίσης να υπάρχουν και πικρίες. Είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται. Όμως,για να έχουμε αποτέλεσμα, αυτή η εξέλιξη πρέπει να γίνει παραγωγικά και συντεταγμένα.

Αυτό ήδη γίνεται σε πολλούς τομείς. Συμπληρώνουμε τις θέσεις του οργανογράμματος, όπου να’ναι τελειώνει και το νέο site – ένα εξαιρετικό εργαλείο δουλειάς –και υπάρχει ανάγκη για εθελοντές. Κι επειδή όλοι μας έχουμε κι άλλα πράγματα που ασχολούμαστε, η λύση είναι πολλοί εθελοντές που θα διαθέτουν από λίγο χρόνο ο καθένας. Πρέπει λοιπόν να ξαναβρεθούμε, να συζητήσουμε ανοιχτά και να προσδιορίσουμε τους ρόλους μας, και της Δημιουργίας και του καθενός προσωπικά,ειδικά για όσους έχουν διάθεση προσφοράς. Γι’ αυτό σας καλώ όλους, την Πέμπτη 15/11/2012 το βράδυ στις 7, στον Έβδομο, στο Σύνταγμα, Καραγεώργη Σερβίας 4, Στοά Καλλιγά σε ένα ανοιχτό πολιτικό συμβούλιο.

Τα θέματα θα είναι :

- αποτίμηση της πορείας μέχρι σήμερα

- σχεδιασμός στο νέο πολιτικό περιβάλλον που δημιουργείται από την κατάρρευση των κομμάτων εξουσίας σε συνδυασμό με το αδιέξοδο του αντιμνημονιακού λαϊκισμού

- ανάθεση αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο του οργανογράμματος

- ενίσχυση των περιφερειακών οργανώσεων

- προετοιμασία του Συνεδρίου

Όσοι «πονάνε» την Δημιουργία, αλλά και όσοι πόνεσαν από τις επιλογές της Δημιουργίας είναι ευπρόσδεκτοι. Όλοι θα έχουν δικαίωμα λόγου. Είναι δύσκολο αυτό που προσπαθούμε,αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή – και δεν έχουμε μάθει να μην αγωνιζόμαστε,έτσι δεν είναι;

Φιλικά

Θάνος Τζήμερος