marketnews polytexneioΈχουμε τρελαθεί εντελώς; Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ (αναμενόμενο) και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ κοκκινοπράσινοι άρχισαν τις κλάψες για την δήθεν κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου, με αφορμή την απελευθέρωση των χώρων του Πολυτεχνείου από όσους τους κατέχουν παράνομα εδώ και 30 χρόνια.

Όλοι τους, εν χωρώ, κατηγορούν την αστυνομία και τον Δένδια διότι ενήργησε χωρίς να έχουν γίνει προηγουμένως επεισόδια!!! Δηλαδή σύμφωνα με τη λογική τους θα έπρεπε πρώτα να ξανακαεί το Πολυτεχνείο (για πολλοστή φορά, έχουμε χάσει τον αριθμό) και μετά να επέμβη η αστυνομία! Την έννοια της προληπτικής επέμβασης την έχει πάρει ποτέ το αυτί σας, αγαπητοί κοινοβουλευτικοί επαναστάτες χωρίς αιτία και χωρίς αποτέλεσμα;

Συγνώμη που θα δυσαρεστήσω όσους έχουν μάθει στο μαύρο - άσπρο, αλλά θα συνεχίσω να κρίνω τις πολιτικές ενέργειες επικροτώντας τις σωστές και στηλιτεύοντας τις λανθασμένες, χωρίς αντιπολιτευτικές ή συμπολιτευτικές παρωπίδες. Την ίδια στιγμή λοιπόν που καταγγέλλω την εγκληματική φορμπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, δεν έχω κανένα πρόβλημα να δώσω συγχαρητήρια στην Αστυνομία και στον Δένδια διότι έπραξαν το αυτονόητο: παρέδωσαν στο Πολυτεχνείο και στους φοιτητές τους τους χώρους που τους ανήκαν, οι οποίοι ήταν τα παραδοσιακά άντρα των μπαχαλάκηδων, των “επαναστατών της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά” για να θυμηθούμε τον αθυρόστομο αλλά εξαιρετικά εύστοχο στίχο του Πορτοκάλογλου. Μόνο που τα διαδοχικά καψίματα του Πολυτεχνείου και της Αθήνας ολόκληρης δεν τα πλήρωσε ο μπαμπάς του επαναστάτη, αλλά ο Έλληνας φορολογούμενος.

Αν θέλετε, αγαπητοί αντιεξουσιαστές, να διακινείτε τις ιδέες σας, μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα από τους δικούς σας χώρους: από το σπίτι σας, από το διαδίκτυο και από τις "αυτοδιαχειριζόμενες" γιάφκες σας που θα τις πληρώνετε ρεφενέ και θα τις διακοσμείτε όπως θέλετε. Τις ιδέες, όμως. Όχι τις μολότωφ, τους λοστούς και τις βαριοπούλες. Κι επειδή είμαι φανατικά υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων, μπορείτε εκεί να ζείτε όπως γουστάρετε, να κάνετε τους μπάφους σας, να μπεκροπίνετε, να πλένεστε όποτε θέλετε και να γράφετε στους τοίχους ό,τι θέλετε. Στους δικούς σας τοίχους όμως, όχι στον δικό μου που τον έβαψα χθες. Ή, στα σήματα της τροχαίας, που δεν υπάρχει ούτε ένα χωρίς ποδοσφαιρικό αυτοκόλλητο ή αναρχικό μήνυμα διαφώτισης προς εμάς τους ανυποψίαστους και μικρόνοες μικροαστούς.

Αρκετά υπέφερε η Ελλάδα από την θεσμοποιημένη ανομία. Αρκετά τα κόμματα, κυρίως της κατά φαντασίαν αριστεράς, προσέφεραν πολιτική κάλυψη σε κάθε εγκληματικό στοιχείο που σήκωνε τη σημαία τους. Αρκετά οι κόκκινοι ακροδεξιοί προετοίμαζαν το έδαφος για τους μαύρους ακροδεξιούς. Αρκετά ανεχθήκαμε την αναγωγή της σαχλαμάρας σε πολιτική ιδεολογία. Ναι, η Δημοκρατία μας έχει πολλές και σοβαρές αρρώστιες. Ναι, πολλά από αυτά που της σούρνουν οι αντιεξουσιαστές έχουν και βάση και δίκιο. Όμως πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι η Δημοκρατία θεραπεύεται με βλαστοκύτταρα καλύτερης Δημοκρατίας κι όχι με τον νόμο της ζούγκλας.

Όσοι ακόμα δεν το αντιλαμβάνονται είναι ανίατες περιπτώσεις. Χρειάζονται άσυλο, επειγόντως.

Υ.Γ. Στα σοβαρά κράτη δεν υπάρχει Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ή, επί το σοσιαλιστικότερον, Προστασίας του Πολίτη. Αυτή τη δουλειά την κάνει η Αστυνομία με τους εκπαιδευμένους επιτελείς της. Τα κοινοβούλια ψηφίζουν τους νόμους και η Αστυνομία με τη Δικαιοσύνη τους εφαρμόζουν. Στα σοβαρά κράτη δεν υπάρχουν διάλογοι του τύπου:
- Αυτοί παρανομούν, τι να κάνουμε κ.Υπουργέ;
- Αφήστε τους, να μην δημιουργηθεί πολιτικό θέμα...
Αυτοί ήταν οι μόνιμοι διάλογοι μεταξύ Αρχηγείου Αστυνομίας και Υπουργείου εδώ και 40 χρόνια. Άλλωστε και οι επικεφαλής της Αστυνομίας με κομματικά κριτήρια επιλέγονταν. Θα δούμε ποτέ τη μέρα που στην Ελλάδα η Αστυνομία δεν θα έχει πολιτικό προϊστάμενο;

 

Πηγή: marketnews.gr