Άνθρωποι της αγοράς με πολλά ένσημα διεκδικούν την ψήφο μας. Λένε ναι στην Ε.Ε με νόμισμα το ευρώ και οχι στο μεγάλο διεφθαρμένο κράτος και τον χρηματοδοτούμενο μαφιόζικο συνδικαλισμό. Εχουν πρόγραμμα για την Παιδεία, πιστεύουν στην ελληνική Ναυτιλία και δηλώνουν έτοιμοι να κυβερνήσουν.

Το κόμμα "Δημιουργία Ξανά" είναι μια πολιτική κίνηση, ένα επίσημο κόμμα από ανθρώπους της παραγωγικής οικονομίας που έχουν εργαστεί και ξέρουν πως βγαίνουν τα λεφτά. Εχουν ψηφοδέλτια σε όλη την επικράτεια και είναι έτοιμοι να δώσουν σε οποιονδήποτε το ζητήσει, ονόματα, διευθύνσεις, βιογραφικά, ακόμη και ακτινογραφία...θώρακος!

"Είναι τέτοια η καχυποψία των πολιτών και είναι τόσο δικαιολογημένη που θα κάνουμε ακόμη και αυτό" λέει με χιούμορ ο επικεφαλής του κόμματος Θάνος Τζήμερος και συνεχίζει "μας αρέσουν οι δύσπιστοι ψηφοφόροι γιατί τόσα έχουν δει τα μάτια μας.
Εμείς έχουμε ανεβάσει στο διαδίκτυο όλες τις πληροφορίες. Πως λεγόμαστε, ποιοι είμαστε, διευθύνσεις, οικονομικά, βιογραφικά στοιχεία και εάν θέλουν και ακτινογραφίες θώρακος, πολύ ευχαρίστως να τις ανεβάσουμε και αυτές. Ολο το πολιτικό σύστημα είναι σάπιο, όλο είναι διεφθαρμένο. Οι πάντες είναι ηθοποιοί ενός θιάσου που μας εξευτέλισε σε όλον τον κόσμο και συνεχίζουν να το κάνουν. Οι άνθρωποι που μας οδήγησαν στην καταστροφή αποκλείεται να μας βγάλουν από αυτή. Στα προγράμματά τους δεν υπάρχει ούτε μια μεταρρυθμιστική πρόταση. Ολα είναι στρογγυλεμένα, να μη στεναχωρήσουν και να μη θίξουν κανέναν". 

Ο κύριος Τζήμερος δηλώνει πως είναι έτοιμος να γίνει ακόμη και πρωθυπουργός εάν οι πολίτες τον εκλέξουν πρώτο κόμμα και αποσαφηνίζει πως υπάρχουν τα στελέχη εκείνα που θα τους εμπιστευτεί υπουργεία. Πιστεύει στο μικρό και ευέλικτο λειτουργικό κράτος και φυσικά στα λιγοάριθμα υπουργικά σχήματα. 

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 
"Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη. Δεν μπορεί η χώρα μας να γίνει η βόρεια Κορέα της Ευρώπης, ούτε η Κούβα. Στην Ευρώπη, με νόμισμα το ευρώ και δουλειά για να εκσυγχρονιστούν όλοι οι θεσμοί. Και το τραπεζικό σύστημα πάσχει και το χρηματοπιστωτικό σύστημα χρειάζεται αναμόρφωση γιατί έχει γίνει ένα παγκόσμιο καζίνο και οι θεσμοί της Ευρωπης είναι δυσκίνητοι, το αναγνωρίζουμε αλλά τις λύσεις θα τις βρούμε μαζί. Το οικονομικό μας προγραμμα δεν έχει τίποτα το πρωτοτυπο. Ειμαστε υπερ ενός μικρού κράτους. Είναι σαν όλοι οι Ελληνες και όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό και όσοι εργάζονται στον δημόσιο τομέα να είμαστε επιβάτες σε ένα μικρό λεωφορείο το οποίο έχει κολλήσει στην άμμο. Και αντί να κατέβουμε όλοι και να αρχίσουμε να σπρώχνουμε, αλλάζουμε θέσεις μέσα στο λεωφορείο και ζητάμε από τον οδηγό να ξεκολλήσει το όχημα" είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Τζήμερος. 

"Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ"
"Ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα έτσι όπως γίνεται είναι η άλλη πλευρά της μαφίας, το τρίτο πόδι, δηλαδή κράτος, κυβερνητικοί φορείς και συνδικαλιστές κουμπάροι διαπλέκονται" λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Τζήμερος. "Ο κρατικός συνδικαλισμός είναι κάτι αντιφατικό. Συνδικαλίζεται κάποιος για να προστατευτεί απο την αυθαιρεσία. Εμείς ειμαστε υπερ του συνδικαλισμού, οταν ομως εργοδότης είναι το κράτος, ο συνδικαλιστής που είναι σε κρατική υπηρεσία ουσιαστικά εκβιάζει το υπόλοιπο μέρος του πληθυσμού για να πάρει δικαιώματα που συνήθως είναι μισθολογικά. Δεν μπορεί ο συνδικαλιστής να κατεβάζει τον διακόπτη του ρεύματος, ουτε να κλείνει τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα δικαστήρια. Ο εργοδότης και ο συνδικαλιστής είναι εξ΄ορισμού κοινωνικοί αντίπαλοι, είναι δυνατόν ο εργοδότης να χρηματοδοτεί τον συνδικαλιστή; Εφτασαν οι κρατικοί συνδικαλιστές να αλώσουν τα κόμματα και να τους υπαγορεύουν τι θα κάνουν". 

Συνεχίζοντας να ξεδιπλώνει τις θέσεις του κόμματος του στάθηκε ιδιαίτερα στην Παιδεία και στη Ναυτιλία. 

ΠΑΙΔΕΙΑ 
"Θεωρούμε οτι η παιδεία στην Ελλάδα χρεοκόπησε πρώτη και αυτο οφείλεται στο γεγονός πως αλλάζει το σύστημα κάθε φορά που αλλάζει υπουργός. Δεν είναι δυνατόν η παιδεία να είναι υπό κομματικό έλεγχο, χρειάζεται μακροπρόθεσμος σχεδιασμός. Αρα η παιδεία θα πρέπει να αυτοδιοικείται από μια 7μελή η 10 μελή επιτροπή σοφών από Ελληνες του εσωτερικου αλλά και του εξωτερικού και Υπουργός Παιδείας θα εκλέγεται απο αυτή την επιτροπή. Και μη σκεφτείτε τίποτα παππούδες με γενιάδες. Υπάρχουν εξαιρετικοί Ελληνες, παράδειγμα ο Δασκαλάκης του ΜΙΤ, οι οποιοι έχουν κάνει αισθηση στο εξωτερικό και θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με τη γνωση και την εμπειρία τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας εκπαιδευτικος που βαριέται πρέπει να διδάσκει τα παιδιά". 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ
"Η ναυτιλία είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας. Παρά την κρίση τα έσοδα το 2010 σε ξένο συνάλλαγμα φτάσαν τα 15,5 δις ευρώ. Τα τελευταία 10 χρόνια η ναυτιλία συνεισέφερε 140 δις ευρώ σε εισπράξεις, είναι έγκλημα αυτή τη βαριά βιομηχανία να μην την βοηθάμε εξαιτίας των αριστερίστικων αγκυλώσεων. Ο Πειραιάς θα μπορούσε να γίνει ένα παγκόσμιο ναυτικό κέντρο. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ελληνικός νηογνώμονας.

"ΤΙ ΘΑ ΠΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ"
"Εμείς δεν είμαστε πολιτκοί, δεν έχουμε πολιτικό μικρόβιο, έχουμε όμως πολιτική σκέψη. Ολα αυτά τα χρόνια απειχαμε από την πολιτική σκηνή ακριβές επειδή έχουμε πολιτική σκέψη. Τώρα το σάπιο πολιτικό συστημα κατέρρευσε. Ο ψηφοφορος να ψηφίσει εμάς γιατί εμείς έχουμε δουλέψει και έχουμε πολλά ένσημα ο κάθε ένας από εμάς. Δεν είμαστε παιδιά του κομματικού σωλήνα ή  καθηγητές που μάθαμε την οικονομία από τα βιβλία. Παραιτουμεθα οικοθελώς απο τη βουλευτική ασυλία, δεν δεχόμαστε να πάρουμε ούτε ένα ευρώ από τη βουλευτική μας ιδιοτητα (αν προκύψει). Δεν πάμε στην πολιτική για να γίνουμε πολιτικοί, πάμε για να ξηλώσουμε το φαύλο πολιτικό σύστημα, αρκετά πια τους ανεχτήκαμε" είπε τέλος ο κύριος Τζήμερος. 

Τα συμπεράσματα και η αξιολόγηση των θέσεων του κόμματος αποκλειστικά...δικά σας!

Πηγή : Ακούστε στο Newsit ολόκληρη τη συνέντευξη του επικεφαλής του κόμματος "Δημιουργία Ξανά", Θάνου Τζήμερου, ή κατεβάστε το ηχητικό αρχείο σε μορφή mp3.


Της Ισμήνης Λέντζου

Πηγή: NewsIt.gr 
Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Απριλίου 2012