Την επαναφορά της εξουσίας στους πολίτες πρόταξε – μεταξύ άλλων – το πρωτοποριακό συνέδριο της «Δημιουργίας, ξανά!» που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Συζητήθηκαν οι μέθοδοι με τις οποίες ο πολίτης θα ελέγχει τους πολιτικούς και την αποτελεσματικότητα της νομοθεσίας. Αναλύθηκε η αναγκαιότητα δημοψηφισμάτων για εθνικού – στρατηγικού χαρακτήρα αποφάσεις και μείζονος σημασίας περιφερειακές επιλογές.

Αν οι πολιτικοί ήξεραν ότι ελέγχονται διαρκώς από τους πολίτες, θα υποχρεώνονταν να καταστρώνουν και να παρουσιάζουν στον λαό ολοκληρωμένα και πειστικά σχέδια ανασύνταξης της χώρας αντί κοντόφθαλμων μέτρων πρόσκαιρης απόδοσης.

Σήμερα, η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από Έλληνες ερευνητές του Εθνικού Δικτύου Έρευνας & Τεχνολογίας επιτρέπει την εφαρμογή της άμεσης δημοκρατίας, με ελάχιστο κόστος, κυρίως μέσω του διαδικτύου. Η πλατφόρμα «ΖΕΥΣ» αξιοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες της «Δημιουργίας, ξανά!», όπως νωρίτερα και στις εκλογές διοικήσεων των Πανεπιστημίων. Γιατί να μη χρησιμοποιείται και για τα κεντρικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες ενός Δήμου, μιας περιφέρειας ή όλης της χώρας;

Η «Δημιουργία, ξανά!» συνεχίζει να προτείνει καινοτόμες και ριζοσπαστικές λύσεις για την ανασύνταξη της Ελλάδας.