Η υστέρηση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, που ήδη εκτιμάται πάνω 1 δισ., φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη λήψης νέων μέτρων. Μιλάμε για αυτά τα μέτρα που έχει … κατηγορηματικά αποκλείσει κι αυτός ο Πρωθυπουργός.

‘Όλα αυτά τα υφίσταται ο ελληνικός λαός διότι κι αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν φρόντισε ούτε για την εύρυθμη λειτουργία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, ούτε για τον εξορθολογισμό της κρατικής δαπάνης, ούτε για την αύξηση του ΑΕΠ. Επιχειρούν να εισπράξουν όλο και περισσότερα από μια «πίτα» που με τις επιλογές τους γίνεται ολοένα και μικρότερη, με μόνο ενδιαφέρον τους να συντηρούν ένα σύστημα που σπαταλά αντιπαραγωγικά το μεγαλύτερο μέρος των πόρων.

Είναι καιρός να μπει ένα τέλος στο μαρτύριο του Σίσυφου που περνά ο Ελληνικός λαός. Καλούμε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να δεσμευτούν ότι από εδώ και στο εξής οποιοδήποτε έλλειμμα στον προϋπολογισμό θα καλύπτεται με μείωση των εξόδων του Κράτους. Όχι άλλοι φόροι, άμεσοι ή έμμεσοι. Η εξοικονόμηση να ξεκινήσει από αποκρατικοποιήσεις, κατάργηση αχρείαστων κρατικών φορέων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων από εκεί που είναι υπεράριθμοι και όποιο άλλο μέτρο αποδίδει.

Το μακάβριο για τους πολυάριθμους ανέργους ανέκδοτο με τα … τελευταία νέα μέτρα ανά τρίμηνο πρέπει να σταματήσει. Λύσεις υπάρχουν και είναι αναρίθμητες. Το φορολογικό χρειάζεται μόνο μια αλλαγή: ξήλωμα και αντικατάστασή του από ένα δίκαιο, σταθερό και διαφανές σύστημα.