Φέτος μπορεί στα μπαλκόνια μας να κυμάτισαν σημαντικά περισσότερες ελληνικές σημαίες από αρκετές προηγούμενες χρονιές, όμως για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι ως λαός είμαστε συνήθως αγωνιστικοί και ενωμένοι στα ΌΧΙ, αλλά αυτοκαταστροφικοί και απόντες στα ΝΑΙ, όταν δηλαδή καλούμαστε να διαμορφώσουμε με ευρύτερη συναίνεση στρατηγική και σχέδιο δράσης, να υποστηρίξουμε ενωμένοι κοινές αποφάσεις και να τις εφαρμόσουμε.

Σε ποια εθνική ανεξαρτησία μπορούμε να προσβλέπουμε όταν «ζούμε» με δανεικά; Ποια προοπτική λαϊκής κυριαρχίας απομένει υπό συνθήκες καθίζησης του βιοτικού επιπέδου (3η φτωχότερη χώρα στην Ε.Ε.) και καταβαράθρωσης της παιδείας μας; Μήπως το όραμα της 25ης Μαρτίου ’21 μένει ακόμα να υλοποιηθεί;

Η «δημιουργία, ξανά!» στο πρωτοποριακό της συνέδριο που βρίσκεται σε εξέλιξη (08/3 – 21/4), συζητά σε ανοιχτή διαβούλευση για ένα φάσμα μεταρρυθμίσεων με στόχο την αξιοκρατία, το κράτος δικαίου και την ανασυγκρότηση της Δημοκρατίας μας.

Συζητούμε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

- Πλήρη διαχωρισμό της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία.

- Άμεση μείωση των βουλευτών σε 200, οι μισοί εκλεγόμενοι με απλή αναλογική από ψηφοδέλτιο επικρατείας με χαμηλό κατώτατο όριο εισόδου και οι υπόλοιποι από τοπικά ψηφοδέλτια σε μονοεδρικές περιφέρειες, ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της διαπλοκής, των ΜΜΕ και του μαύρου πολιτικού χρήματος.

- Κατάργηση κάθε μορφής βουλευτικής ή υπουργικής ασυλίας.

- Αποσύνδεση των εκλογών από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας  και ανάδειξή του από ευρύ εκλεκτορικό σώμα, ώστε να οδηγούμαστε σε πρόσωπα ύψιστου κύρους με την αποφυγή πολιτικάντικων συμβιβασμών και ελιγμών που μειώνουν το κύρος του θεσμού. Συζητούμε την ενίσχυση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας.

- Σαφή διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων και ευθυνών της πολιτικής ηγεσίας από αυτές της Δημόσιας Διοίκησης και δημιουργία ανεξάρτητης από κομματικούς συμβούλους Δημόσιας Διοίκησης. Την πολιτική κατευθύνει η πολιτική ηγεσία αλλά σχεδιάζει και εφαρμόζει η ανεξάρτητη Διοίκηση. Ορισμός Γενικών Γραμματέων προερχόμενων από την ιεραρχία, εξαετούς θητείας με ανεξάρτητη διαδικασία αξιολόγησης.

Στους θεμελιωτές του σύγχρονου Ελληνικού κράτους, στους τίμιους οπλαρχηγούς, στους οραματιστές, στον Σολωμό, στον Ρήγα, στον Καποδίστρια, στους Φιλικούς και στους φιλέλληνες χρωστάμε να ολοκληρώσουμε το όνειρό τους ενωμένοι. Να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κράτος, μια ανοιχτή πολιτεία για την οποία να είμαστε περήφανοι.  Να αποκαταστήσουμε την τιμή της Δημοκρατίας μας.

Χρωστάμε να μάθουμε ταυτόχρονα από τα λάθη μας και από τις επιτυχίες των άλλων, για να αναδείξουμε περήφανοι έναν ελληνισμό, παραγωγικό και ισότιμο με τα ανεπτυγμένα έθνη της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην ηλεκτρονική διαβούλευση στα:

http://www.dimiourgiaxana.gr/  

http://www.dimiourgiaxana.gr/el/συνεδριο-2013-διαβούλευση-θέσεων

 

image002