Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας, η λογική εξακολουθεί να απουσιάζει. Μετά από 8 μήνες απεργίας, το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο, ετοιμάζεται να κλείσει, στέλνοντας στην ανεργία που φτάνει σήμερα το 22,5% και άλλους, εκατοντάδες εργαζόμενους.

Η καταστροφική και παράνομη, ύστερα από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απεργία της Χαλυβουργίας Ελλάδος αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα στείρου και ανορθόδοξου συνδικαλισμού, αλλά και καταπάτησης των δικαιωμάτων όσων επιθυμούν να εργασθούν καθώς επί μήνες εμποδίζονται από την «αριστοκρατία» της εργατικής τάξης, τους συνδικαλιστές της εταιρίας και τους συντρόφους του ΠΑΜΕ.

Αλήθεια, τί θα πουν όλοι αυτοί σήμερα, στους εργαζόμενους που αναίτια στέλνονται στην ανεργία; Πώς θα προστατέψουν τις οικογένειες όλων αυτών που οδηγούνται στην εξαθλίωση;

Η «δημιουργία, ξανά!» θεωρεί ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και σεβαστό απ’ όλους. Όμως, δεν παύει να υποστηρίζει ότι το ίδιο ιερό είναι και το δικαίωμα στην εργασία. Και θα πρέπει και να γίνεται σεβαστό, αλλά και να προστατεύεται. Κανένας εργαζόμενος και κανένας αυτόκλητος «εργατοπατέρας» δεν μπορεί να επιβάλλει –συχνά δια της βίας- σε κάποιον να απεργήσει. Η έννοια της «περιφρούρησης της απεργίας» συνιστά – και με την κείμενη νομοθεσία – απολύτως παράνομη πράξη  και πρέπει να τιμωρείται με αυτόφωρη διαδικασία.

Ήρθε ο καιρός να εγκαταλειφθούν οι οπισθοδρομικές νοοτροπίες των προηγούμενων δεκαετιών. Νοοτροπίες που ενάντια στη λογική οδήγησαν δεκάδες μεγάλες βιομηχανίες στο κλείσιμο και την Ελλάδα στην αποβιομηχάνιση, την κρίση και τη φτώχεια. Νοοτροπίες και πρακτικές φαύλων συνδικαλιστών και οργανώσεων που καταστρέφουν την εργασία και την επιχειρηματικότητα και, κάθε τόσο, αναστατώνουν την οικονομική ζωή.

Επιτέλους! Ας ξαναφέρουμε τη λογική και τη νομιμότητα σ’ αυτή τη χώρα!