Η 'δημιουργία, ξανά!' μπαίνει σε "συνεδριακή τροχιά". Στο προσεχές συνέδριο, κάθε μέλος της «Δημιουργίας» σε όποιο σημείο του κόσμου κι αν βρίσκεται μπορεί να συμμετέχει στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Προέδρου, Οργάνων, για την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού, αλλά και για την έγκριση πολιτικών θέσεων και πολιτικής στρατηγικής.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία ξαναζωντανεύει την έννοια της άμεσης δημοκρατίας και καταργεί τους πολιτικούς «μεσάζοντες». Η 'δημιουργία, ξανά!' θα χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο εξυγίανσης της Δημοκρατίας μόνιμα στις λειτουργίες της.

Το συνέδριο της «Δημιουργίας» θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: η πρώτη θα είναι διαδικτυακή με δημόσια διαβούλευση και ψηφοφορίες και η δεύτερη θα είναι η «κλασική» με φυσική παρουσία των μελών του κόμματος.

Οι οριστικές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 28 Απριλίου, θα αποφασισθούν στην προσεχή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής.

Ουσιαστικά, από σήμερα, η 'δημιουργία, ξανά!' μπαίνει σε εσωτερική προεκλογική περίοδο και ο ιδρυτής της, Θάνος Τζήμερος, υπέβαλε όπως είχε προαναγγείλει, την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου, ώστε ο προεκλογικός αγώνας να διεξαχθεί με ίσους όσους για όλους και σύμφωνα με τις αρχές του πολιτικού πολιτισμού που η 'δημιουργία, ξανά!' πρεσβεύει.

Ο Θάνος Τζήμερος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος στο προσεχές συνέδριο. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους ο Β' Αντιπρόεδρος της «Δημιουργίας», Άγγελος Μπαρμπαλιός και ο Χριστόφορος Μούτουλας.

Γραφείο Τύπου
'δημιουργία, ξανά!'