Η πολιτική συμμορία που χρεοκόπησε τη χώρα, προσπαθεί μάταια να απεκδυθεί των ευθυνών της για την ανικανότητα, την αβουλία και την ατολμία της. Η αναζήτηση, τάχα, υπευθύνου για τα όσα συνδέονται με τη “λίστα Λαγκάρντ”, στην ουσία αποτελεί μία προσπάθεια για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια.

Ο Έλληνας που σήμερα πληρώνει τα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα δεκαετιών, δεν ενδιαφέρεται για το ποιος έχασε ή το ποιος αλλοίωσε ένα στικάκι. Ξέρει ότι ΟΛΟΙ είχαν συμφέρον να μην το εμφανίσουν, γιατί όλες οι παρόμοιες λίστες έχουν τους συγγενείς, τους κουμπάρους και τους "κολλητούς" της κομματοκρατίας. Ο πολίτης, εξουθενωμένος και αηδιασμένος, θέλει να δει να αποδίδεται δικαιοσύνη προς όσους τον κορόιδεψαν και τον κατέκλεψαν.

Δε θα πάψουμε ποτέ να ζητάμε:

1) Να ανοιχθούν άμεσα οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων όσοι διετέλεσαν βουλευτές, υπουργοί, νομάρχες, δήμαρχοι, πρόεδροι και οικονομικοί υπεύθυνοι Οργανισμών και εταιρειών του Δημοσίου, πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων κρατικών εταιριών ή φορέων και γενικά όλων όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα στις τρεις τελευταίες δεκαετίες.

2) Να εκσυγχρονισθεί -σύμφωνα με τις απαιτήσεις ολόκληρης της κοινωνίας- το νομοθετικό πλαίσιο για την ποινική ευθύνη των υπουργών και των πολιτικών προσώπων γενικότερα.

3) Να δημευτούν οι περιουσίες όσων έβαλαν χέρι στο υστέρημα του φορολογούμενου.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να καταρρεύσει. Το σάπιο πολιτικό σύστημα, πολύ σύντομα.

Γραφείο Τύπου

"δημιουργία, ξανά!"