Μέσα σε 15 μέρες δύο αντιφατικά νομοσχέδια, πάνε να "κάψουν" και την αγορά βιοκαυσίμων. Παρακολουθήστε την κλασική κυβερνητκή σχιζοφρένεια:

Πριν 15 ημέρες το Υπουργείο Περιβάλλοντος έθεσε σε κατεπείγουσα, μάλιστα, διαβούλευση σχέδιο νόμου για την επιβολή περιορισμων στην αγορά βιοκαυσίμων. Μεταξύ άλλων πρότεινε τη θέσπιση ορίων ελάχιστων αποθεμάτων ασφαλείας, όπως ισχύει για τις επιχειρήσεις εμπορίας υγρών καυσίμων. Σήμερα η επιτροπή ανταγωνισμού του Υπουργείου ανάπτυξης ζητά (πολύ σωστά) την κατάργηση των υφιστάμενων ορίων ελάχιστων αποθεμάτων για τις επιχειρήσεις εμπορίας υγρών καυσίμων, ώστε να μειωθούν τα δεσμευμένα κεφάλαια και να πέσουν οι τιμές.

Η «Δημιουργία, ξανά!» είναι ξεκάθαρα κατά των περιορισμών που επιτρέπουν στους λίγους να κερδοσκοπούν σε βάρος όλων των πολιτών και ανακυκλώνουν τον στασιμοπληθωρισμό. Οι "ρυθμίσεις" απορρυθμίζουν την οικονομία. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξασφαλίζουν κέρδη σε προνομιακές ομάδες πίεσης με πρόσβαση στην εξουσία και να ανεβάζουν τις τιμές για όλους τους άλλους. Κλειστές αγορές υπήρχαν στον μεσαίωνα και υπάρχουν ακόμα στη μεσαιωνική Ελλάδα του 2012!

Η κυβέρνηση σπατάλησε ήδη 4 μήνες χωρίς την υλοποίηση κανενός αναπτυξιακού μέτρου. Όταν η επίσημη ανεργία είναι 24%, ( η πραγματική είναι πολύ μεγαλύτερη) είναι τραγικό να βάζουμε "τρικλοποδιές" στην ανάπτυξη και να εμπαίζουμε την κοινωνία με ράβε - ξήλωνε σε τόσο σοβαρά ζητήματα. Καλούμε τον Πρωθυπουργό ΆΜΕΣΑ να προχωρήσει στο άνοιγμα των αγορών καταργώντας κάθε αδικαιολόγητο εμπόδιο εισόδου. Το κράτος να αφοσιωθεί στον ελεγκτικό / θεσμικό του ρόλο. Απαιτούμε απλούς, λογικούς και κατανοητούς κανόνες, οι οποίοι να εφαρμόζονται χωρίς εξαιρέσεις. Οποιαδήποτε καθυστέρηση αυτού του πλάνου μας βουλιάζει πιο βαθειά στην ύφεση.