Η κυβέρνηση προσπαθώντας να βρει χρήματα για να πληρώσει τις διεθνείς και τις εσωτερικές υποχρεώσεις της, έχει σταματήσει από καιρό να εξοφλεί ληξιπρόθεσμες οφειλές της στους προμηθευτές του Δημοσίου. Τις τελευταίες μέρες προσπαθεί να “σκουπίσει”, με το “έτσι το θέλω”, ό,τι διαθέσιμο υπάρχει στα ταμεία ασφαλιστικών οργανισμών, ΔΕΚΟ, φορέων που εποπτεύονται από το Δημόσιο, μέχρι και τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής. 

Πρόκειται για καραμπινάτη κλοπή που από νομικής πλευράς θεωρείται κακούργημα. Είναι ακριβώς σαν ένας μέτοχος εταιρείας να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και να πάρει τα χρήματα όλης της εταιρείας και τους μισθούς των εργαζομένων για να πληρώσει τις οικογενειακές του σπατάλες. Καθώς μάλιστα κάποιες ΔΕΚΟ από τις ληστευθείσες είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, η κυβέρνηση κλέβει και την περιουσία εκατοντάδων χιλιάδων μικρομετόχων. Βέβαια, ψάχνοντας για άλλοθι, πιέζει ασφυκτικά τις Διοικήσεις να τα τοποθετήσουν... οικειοθελώς στην Τράπεζα της Ελλάδος, προσφέροντας την εγγύηση... του Ελληνικού Δημοσίου! 

Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν τραγωδία κατακλυσμιαίων διαστάσεων. Μετά το υποχρεωτικό “κούρεμα" των αποθεματικών λόγω PSI (όλοι οι κρατιστές τις ίδιες συνταγές εφαρμόζουν) τα Ταμεία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δεκάρα τσακιστή. Τεράστια νομική ευθύνη έχουν οι Διοικήσεις των Ταμείων και των Οργανισμών που συναινούν στο κυβερνητικό πλιάτσικο. Συγχαίρουμε όσες Διοικήσεις αντιστέκονται στη ληστεία, προστατεύοντας τον ιδρώτα των ασφαλισμένων και ενημερώνουμε όσους παρέδωσαν ή ετοιμάζονται να παραδώσουν τα κλειδιά του ταμείου τους, ότι η “Δημιουργία, ξανά!” θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο εναντίον τους για να μάθουν επιτέλους ότι τα χρήματα που διαχειρίζονται ανήκουν στους πολίτες που τα πλήρωσαν, και δεν προσφέρονται ως λάφυρα στον εκάστοτε κομματικό στρατό. 

Πολιτικά, η πράξη είναι σαν την αυτοκτονία του πιλότου στις Άλπεις. Η κυβέρνηση ακόμα κι αν "βάλει χέρι" σε όλα τα διαθέσιμα, απλώς παρατείνει το μαρτύριο για μερικές ημέρες. Αρνούμενη να κάνει μεταρρυθμίσεις και να έχει έτσι πρόσβαση σε χρηματοδότηση από την Ε.Ε. με πολύ χαμηλό επιτόκιο, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην συντριβή, παίρνοντας μαζί της στον όλεθρο ολόκληρο τον ελληνικό λαό. 

Λήψη δελτίου σε μορφή αρχείου PDF      Λήψη δελτίου σε μορφή αρχείου DOC