Συνάντηση πολιτών, ομάδων και κομμάτων
του ευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού χώρου
την Κυριακή 29 Μαρτίου, στον πολυχώρο “Αθηναΐς”

Είναι περισσότερο από προφανές ότι δομικές μεταρρυθμίσεις μπορεί να κάνει μόνο όποιος πιστεύει σ’ αυτές, ξέρει τον τρόπο και δεν έχει εξαρτήσεις από τον πελατειακό κρατισμό. 

Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μολονότι τις εξήγγειλε, περιορίστηκε σε επουσιώδη μερεμέτια, προτιμώντας μια εκτεταμένη φοροεπιδρομή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ούτε θέλει, ούτε μπορεί. Αντιθέτως, ετοιμάζει μεγαλύτερη φοροεπιδρομή, την ίδια στιγμή που οδηγεί τη χώρα σε ασύντακτη χρεοκοπία, χάνοντας πολύτιμο χρόνο με τις μετονομασίες της Τρόικας και του Μνημονίου. 

Είναι ανάγκη, περισσότερο παρά ποτέ, να δημιουργηθεί ένας υπερκομματικός φορέας που θα εκφράζει όσους πιστεύουν σε βασικά πολιτικά προτάγματα, όπως:

  • ο διαχωρισμός και η ανεξαρτησία των εξουσιών
  • η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η παραμονή της στο ευρώ
  • η δομική μεταρρύθμιση του Δημοσίου
  • η οικονομική ελευθερία και η διευκόλυνση του επιχειρείν
  • ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου του κράτους, σε θέση επόπτη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και εγγυητή των θεσμών και όχι επιχειρηματία, αντίπαλου ή υπονομευτή του Ιδιωτικού Τομέα
  • η εφαρμογή πάγιων μηχανισμών αξιολόγησης και λογοδοσίας σε κάθε θέση του Δημοσίου και για κάθε ευρώ που δαπανά
  • το σταθερό οικονομικό περιβάλλον και η χαμηλή, σαφής και αναπτυξιακού χαρακτήρα φορολογία
  • η απλοποίηση της νομοθεσίας και ο εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης
  • η αναθεώρηση του Συντάγματος
  • η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • η ποινικοποίηση της πολιτικής απάτης
  • η προστασία της Παιδείας από τις πολιτικές διαμάχες
  • η μετατροπή της χώρας από ένα κράτος καταναλωτών δανειοληπτών σε παραγωγική μηχανή.


Σήμερα υπάρχουν ουσιαστικά δύο κόμματα στη χώρα: α) οι λαϊκιστές κρατιστές που “επενδύουν” στην ακινησία, στην εξουθένωση και στην οργή του πολίτη και β) όσοι θέλουν η Ελλάδα να εκτιναχθεί με ένα άλμα ανάπτυξης που θα βασίζεται σε βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής. 

Εκπρόσωποι και των δύο “τάσεων” υπάρχουν σε όλους τους κομματικούς σχηματισμούς, συνθέτοντας μια “παρά φύσιν” πολιτική γεωγραφία. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Ο πυρήνας της αλλαγής είναι το κατασυκοφαντημένο μεταρρυθμιστικό ευρωπαϊκό Κέντρο που όλα αυτά τα χρόνια δίνει πολυμέτωπο αγώνα: με τους φασίστες της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς αλλά και με τους “βολεμένους” συντεχνιακούς προσοδοθήρες του αυτοαποκαλούμενου δημοκρατικού τόξου. 

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν κόμματα, πρωτοβουλίες και πολίτες του μεταρρυθμιστικού χώρου. 

Πρόγραμμα: 

11:00 – 12:00 Προσέλευση, γνωριμία, “πηγαδάκια” 
Η ανθρώπινη επαφή είναι το πιο σημαντικό προγεφύρωμα εμπιστοσύνης. Είναι ευκαιρία να γνωριστούμε όσοι επικοινωνούμε μέσω των social media και δεχόμαστε ότι καλή μεν η αρθρογραφία, καλύτερη δε η δράση. 

12:00 – 1:30 Ομιλίες 
Γνωστοί εκφραστές της μεταρρύθμισης (Τάσος Αβραντίνης, Νίκος Γιαννής, Πέτρος Δούκας, Τάκης Μίχας, Γιώργος Μπήτρος, Θάνος Τζήμερος) θα μιλήσουν για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για να ανοίξει ο δρόμος διαφυγής από την κρίση. 

1:30 – 2:00 Διάλειμμα για καφέ 

2:00 – 3:30 Συζήτηση με το κοινό 
Με δύο θέματα: α) τα επόμενα βήματα για την ενιαία πολιτική εκπροσώπηση του χώρου, β) την μεθόδευση της πίεσης προς όλο το πολιτικό προσωπικό για την υιοθέτηση των μεταρρυθμιστικών θέσεων. 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά (εδώ θα βρείτε το link: https://www.facebook.com/events/477039335781586/) και οι ομιλίες θα αρχίσουν ακριβώς στις 12:00. Γι’ αυτό σας παρακαλούμε αν δεν προφταίνετε να συμμετάσχετε στις πρωινές “ζυμώσεις”, τουλάχιστον να προσέλθετε έγκαιρα για τις ομιλίες. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. 

Λήψη δελτίου σε μορφή αρχείου PDF      Λήψη δελτίου σε μορφή αρχείου DOC