Σε μια Ευρώπη που αλλάζει, σε μια Ελλάδα που είναι απαραίτητο να αλλάξει αν θέλει να επιβιώσει, οι περιφέρειες καλούνται να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν να είναι εστίες κομματικών συναλλαγών και εξυπηρετήσεων ή αν θα αποτελέσουν τα βασικά κύτταρα δημιουργίας και ανάπτυξης. Η "Δημιουργία, ξανά!” αγωνίζεται για να επικρατήσουν οι αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της λογοδοσίας στη δημόσια ζωή. Για να αποκτήσουν οι δημόσιες επενδύσεις τον μόνο ρόλο που τους αρμόζει: αυτόν της δημιουργίας υποδομών με πολλαπλασιαστική επίδραση στην Οικονομία. Για να μπει η πληροφορική σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ώστε με μία μόνο κίνηση να κάνουμε “ματ” σε γραφειοκρατία και διαφθορά. Για να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, στο οποίο περιφέρεια θα έχει πρωτεύοντα ρόλο. Για να κληθεί ξανά ο πολίτης να συμμετάσχει στη διαμόρφωση της πολιτικής, όχι κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά κάθε φορά που παίρνεται μια σημαντική απόφαση που τον αφορά, καθώς με την εφαρμογή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών η συμμετοχική δημοκρατία μπορεί να γίνει ξανά πράξη στη χώρα που τη γέννησε. Πιστεύουμε ότι υπεύθυνη πολιτική δεν μπορεί να γίνει χωρίς υπεύθυνους πολίτες.

Η "Δημιουργία, ξανά!" στοχεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η Περιφερειακή Διοίκηση για να μετατρέψει την Περιφέρεια Αττικής σε πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης σε κάθε τομέα: το περιβάλλον, την παιδεία, την κοινωνική αλληλεγγύη. Θα αξιοποιήσει όλους τους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια για τη δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας στην παραγωγική οικονομία, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων. Θα στηρίξει την επέκταση και τη λειτουργία των δημόσιων υποδομών της περιφέρειας (δρόμοι, δίκτυα) και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Θα καταστήσει την Περιφέρεια Αττικής, όπου ζουν 4 στους 10 Έλληνες και όπου παράγεται το ένα στα δυο ευρώ του ΑΕΠ της χώρας, πρότυπο ανάπτυξης, καινοτόμου επιχειρηματικότητας και προσέλκυσης νέων επενδύσεων. 

Ο συνδυασμός μας στην Περιφέρεια Αττικής εκπροσωπεί ένα κίνημα πολιτών το οποίο προτείνει έναν διαφορετικό πολιτικό πολιτισμό συμμετοχής και συνεργασίας. Καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες που πιστεύουν στην αναγκαιότητα δομικών μεταρρυθμίσεων και στην ενδυνάμωση των θεσμών, όλους όσους ασφυκτιούν σε ένα φαύλο κράτος που φυλακίζει τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας. Θα αποδείξουμε πως και ξέρουμε και μπορούμε να διοικήσουμε, ώστε να ξαναγεννηθεί η ελπίδα για τους νέους, για τους άνεργους, για τους σκληρά εργαζόμενους, για τους επαγγελματίες, για τους άξιους δημόσιους υπαλλήλους, για όλους τους Έλληνες που ονειρεύονται μια χώρα που θα παράγει ξανά: αγαθά, ιδέες, πολιτισμό, αξιοπρέπεια.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου σε μορφή αρχείου PDF ή WORD