Με το προεδρείο του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα (www.thesgala.gr) είχε συνάντηση ο πρόεδρος της πολιτικής κίνησης «Δημιουργία, ξανά!» Θάνος Τζήμερος, συνδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Π.Ο. Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας (Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα) κ. Κωνσταντίνο Ντίνη. Ο κ. Τζήμερος ενημερώθηκε για τις προοπτικές της κτηνοτροφίας αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες παραγωγοί από την αναχρονιστική νομοθεσία, τον παραλογισμό της γραφειοκρατίας και την διαφθορά των Δημόσιων Υπηρεσιών. Στη συνέχεια ο κ. Τζήμερος επισκέφθηκε την μονάδα παραγωγής του κ. Ανδρέα Καραφύλλη και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της.

Ο κ. Τζήμερος δήλωσε: «Ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα είναι εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς πρέπει να οργανωθεί η Ελληνική πρωτογενής παραγωγή. Χωρίς κρατική βοήθεια, χωρίς δανεισμό, νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες, με όρεξη και μεράκι γι’ αυτό που κάνουν, με διεθνή κουλτούρα, έφτασαν μέσα σε λίγο χρόνο να εκπροσωπούν το 10% του συνόλου της Ελληνικής παραγωγής, εξασφαλίζοντας σταθερή τιμή στους παραγωγούς, οι οποίοι μέχρι την σύσταση του συνεταιρισμού ήταν στο έλεος των γαλακτοβιομηχανιών. Εντυπωσιάστηκα από τη δυναμική αλλά και τις προοπτικές που έχει η παραγωγή γάλακτος στην Ελλάδα, από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά κυρίως από το ότι οι συνεταιριστές έχουν αντίληψη επιχειρηματία. Μόνο όταν ο παραγωγός σκεφτεί τη δουλειά του σαν μια επιχείρηση που οφείλει να παράγει ποιοτικό, ανταγωνιστικό προϊόν και με κέρδος, απαλλαγμένο από το κυνήγι των επιδοτήσεων, τότε η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Ευτυχώς υπάρχει κάποια Ελλάδα που δείχνει ήδη τον δρόμο.»

Στη συνάντηση τη ΘΕΣγάλα εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Θάνος Βακάλης, ο αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Σδάνης, ο ταμίας κ. Ανδέας Καραφύλλης, το μέλος του Δ.Σ κ. Κώστας Τσέτσιλας, ο υπεύθυνος επικοινωνίας κ. Ανδρέας Χαρδαλούπας, ο διευθυντής κ. Κώστας  Γκουγκουλιάς,  η οικονομολόγος Μαρία Σαμπάνη, η γεωπόνος Μαρία Θεοδώρου και η ελεγκτής ποιότητας Σπυριδούλα Γιαλαμά.

 

image002