Εκτύπωση

Βραβείο Κωλοτούμπας (και οι εκάστοτε δύο όψεις του νομίσματος)

Συγγραφέας Διονύσιος Βενιεράτος (dionysis321venieratos) στις . Καταχώριση Άρθρα μελών

Ηγέτης και καταστροφή

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν είναι πολιτικός «κοινής αποδοχής». Κάθε άλλο μάλιστα.

Ουδέποτε έφτασε το κόμμα του στο 40% των ψήφων, ενώ τώρα οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν δεύτερο με ποσοστά κάτω του 20%. Επιπλέον η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (άνω του 90%) κρίνουν ότι με αυτόν πρωθυπουργό η χώρα «βαδίζει προς τη λάθος κατεύθυνση».

Συγκεκριμένα: 

  • Εξελέγη πρωθυπουργός υποσχόμενος πράγματα εντελώς ανεδαφικά και ασύμβατα μεταξύ τους και με την ίδια τη λογική.
  • Είχε «αυταπάτες» (όπως ο ίδιος ομολόγησε) : Για παράδειγμα έλεγε: «Αν τα πούμε όλα αυτά, όχι μόνο θα σου δώσουν λεφτά, θα σε παρακαλούν να τα πάρεις» https://www.youtube.com/watch?v=bYDR8rKrbCA
  • Έκανε «περήφανη σκληρή διαπραγμάτευση» που κόστισε 100 δισεκατομμύρια Ευρώ σε μια ήδη χρεωκοπημένη χώρα.
  • Όταν αντελήφθη ότι τίποτα από όλα αυτά (του διαβόητου «δημοψηφίσματος» συμπεριλαμβανομένου) δεν του βγαίνει, ΕΥΤΥΧΩΣ ανέκρουσε πρύμναν και δέχτηκε τα πάντα σε ένα τρίτο μνημόνιο, γιατί διαφορετικά θα καταστρεφόταν η χώρα.
  • Η τότε αντιπολίτευση φέρθηκε πατριωτικά και τον στήριξε σ’ αυτή την επιλογή του, πράγμα που ουδέποτε έκανε ο ίδιος όταν ήταν στην αντιπολίτευση και που δεν έπραξαν αρκετοί δικοί του «σύντροφοι».
  • Συνεχίζει παραταύτα μιαν αλλοπρόσαλλη και επαμφοτερίζουσα πολιτική που συνεχίζει να ζημιώνει τη χώρα. Επενδύσεις δεν έρχονται, επιχειρήσεις κλείνουν ή μεταναστεύουν.

-          Με αυτά ως δεδομένα, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η βράβευσή του για ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ (Prix du Courage politique) από την επιθεώρηση Politique Internationale αποτελεί πρόκληση και προσβολή για τον ελληνικό λαό που υπέστη (και εξακολουθεί να υφίσταται) τα μύρια όσα εξαιτίας του.  Η ίδια επιθεώρηση δεν θεώρησε ότι η αντιπολίτευση που τότε στήριξε τον Τσίπρα σε μιά δύσκολη για τη χώρα στιγμή δικαιούται και αυτή κάποιο βραβείο.

-          Από την άλλη μεριά όμως θα ήταν καλύτερα αν άφηνε τη χώρα να καταστραφεί για να είναι ο Τσίπρας «συνεπής» με τις λαϊκιστικές αρλούμπες που υποσχόταν και της «αυταπάτες» του; Ασφαλώς και όχι!

-          Από την άλλη μεριά όμως αξίζει το οποιοδήποτε βραβείο σε έναν τέτοιας ποιότητας πολιτικό ηγέτη;

-          Και αν ναι, πόσα βραβεία θα έπρεπε να απονέμονται σε εκείνους τους πολιτικούς που ακολουθούν σοβαρή, συνετή και εποικοδομητική για τους λαούς τους πολιτική;

-          Τί είδους μήνυμα δίνεται παγκοσμίως με μια τέτοια βραβευση;

-          Και ποιά θα είναι η οποιαδήποτε αξία του βραβείου από δω και πέρα; Ποιός σοβαρός πολιτικός θα καταδεχτεί να το αποδεχτεί, όταν το ίδιο βραβείο έχει απονεμηθεί σε ένα πολιτικό όπως ο κ. Τσίπρας; 

-          Από την άλλη μεριά ... δικό τους είναι το βραβείο, όπου θέλουν το δίνουν! Τί μας νοιάζει εμάς; Εμείς έχουμε τα δικά μας προβλήματα, που ζούμε «από πρώτο χέρι» εξαιτίας του. Έχουμε τη δική μας άποψη των πραγμάτων και γνωρίζουμε τί ειδους «βραβείο» θα του δίναμε... 

-          Από την άλλη μεριά όμως, ένα τέτοιο βραβείο που «δικαιώνει» τον κ. Τσίπρα, του δίνει παράλληλα επιχείρημα να συνεχίσει την ίδια πολιτική. Σε ένα στυλ «δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι».

-          Αλλά από την άλλη μεριά, ο συγκεκριμένος ... χωριάτης έχει από μόνος του το... θάρρος («πολιτικό σθένος») να μας «ανέβει στο κρεβάτι» ακόμα και πριν το βραβείο. Και το έχει ήδη κάνει. 

-          Από την άλλη μεριά όμως, έχουν και οι τύποι της  Politique Internationale ένα κάποιο δίκιο. Πώς μπορεί η πρωτοβουλία τους για βράβευση του Τσίπρα να θεωρηθεί άκομψη έως προσβλητική, όταν ο ίδιος ο ελληνικός λαός τον «επιβράβευσε» στην πράξη, χαρίζοντάς του μια δεύτερη εκλογική νίκη και μια δεύτερη θητεία;

Ας αφήσουμε λοιπόν αυτή την άγονη και ανούσια συζήτηση για το τι είδους μυαλά κουβαλάνε αυτοί που βραβεύουν τον Τσίπρα και ας δώσουμε (ή τουλάχιστον ας προτείνουμε)  εμείς τα δικά μας ... βραβεία:

  • Αν υπήρχε «βραβείο πολιτικού θράσους», θα ήμουν από τους πρώτους που θα συμφωνούσα  να δοθεί στον κ. Τσίπρα. Και την επόμενη χρονιά στον κ. Τραμπ. Το προτείνω κιόλας στην Politique Internationale να το καθιερώσει!
  • Προτείνω επίσης να καθιερωθεί «βραβείο ευπιστίας- αφέλειας-ανορθολογισμού» γιατί κάτι πρέπει να πάρει ως βραβείο ο «εξυπνότερος στον κόσμο» ελληνικός λαός. (Γιατί αυτά που έχει πάρει και εξακολουθεί να παίρνει ως τώρα δεν έχουν το χαρακτήρα «βραβείου»...)
  • Τέλος, το  βραβείο «αμοραλισμού-πολιτικής μυωπίας-γελοιότητας» προτείνω στην Politique Internationale να το απονείμει ... στον εαυτό της.

 

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από το Marketnews.gr)

Εκτύπωση

ΤΡΟΜΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

Συγγραφέας Θάνος Τζήμερος (thanos) στις . Καταχώριση Άρθρα προέδρου

Στη θέση του Μπογδάνου, για να μην κάνει τρύπα το πρόγραμμα, o ΣΚΑΪ μπορεί να προσλάβει τον Μπαλαούρα. Θα έχει όλον τον χρόνο να μας εξηγήσει το ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου που είχε η 17Ν. Και πώς αυτό το ιδεώδες κουμπώνει με τις δολοφονίες που έκαναν οι... ιδεώδεις ανθρωπιστές της καρδιάς του. Όσο για το πάνελ που θα προμοτάρει αυτή την προωθημένη αντίληψη για τον ανθρωπισμό έχει κόσμο και κοσμάκη να καλέσει, όρεξη νά χετε.

Να καλέσει τον Βούτση ας πούμε, να μας πει τι σκέφτεται για τους "μπάτσους" και πώς εκπαίδευσε τον γιο του ώστε να γίνει ληστής τραπεζών και να πολεμάει τους "μπάτσους". Επίσης τι κομπίνες έκανε για τον αποφυλακίσει και από τα 8 χρόνια φυλακή που του επέβαλε η Δικαιοσύνη, να μην εκτίσει ούτε τα 3.

Να μας πει τι εννοούσε όταν έλεγε “σέβομαι τις απόψεις και τις επιλογές του γιου μου”.

Να καλέσει τον ποιητή του αιδοίου Κουράκη (που τον νειρεύονταν η Κρασογιώργαινα με μαύρα μαλλιά κορακάτα), μαζί με τον γόνο εφοπλιστικής οικογενείας, Σκουρλέτη, να μας πουν γιατί είναι περήφανοι που τα δικά τους παιδιά πετούν μολότωφ. Να μας πουν αν συστήνουν και σε άλλα παιδιά να αγωνίζονται για την κοινωνική δικαιοσύνη σπάζοντας και καίγοντας. Κι αν συστήνουν και σε άλλους πατεράδες να βάζουν μέσον τον “φίλο υπουργό” για να αφήνονται ελεύθερα τα βλαστάρια τους αφού έχουν παραβεί τον μισό ποινικό κώδικα, όπως έκανε ο ποιητής εδώ:

(Κουράκης: Είμαι περήφανος που τα παιδιά μου ακολουθούν έναν δρόμο της... μη συμφιλίωσης στην υπάρχουσα κατάσταση!

Βούγιας: Δεν ήταν συλλήψεις. Ήταν... διαχείριση μιας έντονης στιγμής!)

Υποθέτω ότι μόνο μολότωφ πετούν και αποκηρύσσουν τα παγιδευμένα δέματα τύπου Παπαδήμου, έτσι δεν είναι σύντροφοι; Να εξηγήσουν λοιπόν τις λεπτές νοηματικές αποχρώσεις των διάφορων μορφών βομβών και τι προσδοκούν πετώντας μολότωφ. Μήπως το κάνουν για να ζεστάνουν το κλίμα ανάμεσα στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στους υπόλοιπους “συμβιβασμένους” όπως στην Marfin για παράδειγμα;

Να καλέσει τον ιδεολογικό ξάδελφο Φιλιππάκη (του ΚΚΕ, του δημοκρατικού τόξου ντε...) να μας πει γιατί δεν θα τον πείραζε να σκάσει βόμβα στα πόδια ΚΑΙ του Στουρνάρα.

Να καλέσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην και νυν, (Αγγελόπουλο, Στρατούλη, Μανιό, Παπαδόπουλο και Λάμπρου) που υπερασπίστηκαν τους δολοφόνους στη δίκη της 17Ν.

Να καλέσει την πρώην Πρόεδρο της Βουλής και επί σειρά ετών στελεχάρα του να μας πει τα κόλπα υπεράσπισης του κοινωνικού αγωνιστή Σερίφη, μια που τον είχε αναλάβει εργολαβία.

Να καλέσει τον Κυρίτση να μας πει γιατί δεν συμφωνεί με τα "λυρικά πουτσιλίκια" (ω, τι λεπτεπίλεπτη ποιητική εκφορά!) και προτιμάει οι συριζαίοι να δείχνουν "αλληλεγγύη στους συντρόφους ακόμα κι όταν παρανομούν" αναφερόμενος στους συλληφθέντες για τρομοκρατία και καταζητούμενους Σακκά και Σεϊσίδη.

Να καλέσει την βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα, αυτή που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή εκρηκτικών υλών και πήγε να επισκεφθεί τον σύντροφο Κουφοντίνα. Να μας πει τι την συμβούλευσε ο έμπειρος φαρμακοχέρης για τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

Να καλέσει και τους νεολαίους του να μας πουν πόσα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τελικά συμμετάσχει σε απαλλοτριώσεις καταστημάτων και ποιες άλλες μορφές πάλης έχουν στο βιογραφικό τους.

Κι ας σταματήσει εκεί. Διότι αν καλέσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πίεζαν για την απελευθέρωση του κοινωνικού αγωνιστή Σάββα Ξηρού δεν θα χωρούσε όχι το studio των ειδήσεων αλλά ούτε όλο το κτήριο του ΣΚΑΙ και θα έπρεπε να κάνουν εκπομπή από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ & Τρομοκρατίας.

Πάντως, καλά έκανε και τον απέλυσε ο ΣΚΑΪ τον Μπογδάνο. Δεν μπορείς να λες ψέματα στο γυαλί. Ακούς εκεί "είναι πρώην συνεργάτες του Τσίπρα"! Τωρινοί είναι, σημερινοί, ζεστοί - ζεστοί και σε διατεταγμένη αποστολή.

Πηγή: Marketnews.gr