Για να γίνει η Ελλάδα, ξανά, χώρα παραγωγής: αγαθών, ιδεών, πολιτισμού, αξιοπρέπειας.

pro-congres bannerdt31122017a

Αφιερώνουμε το 2017 στους φίλους της Δημιουργίας Ξανά! που μας έψαξαν, μας βρήκαν, μας άκουσαν προσεκτικά, διάβασαν τις θέσεις μας και μας υποστήριξαν ενεργά!
Τους ευχαριστούμε, όχι μόνο για την υποστήριξη, αλλά και για την εποικοδομητική κριτική και τις προτάσεις τους, και κυρίως για την αντίληψη που έχουν για την έννοια του πολίτη και του συνειδητοποιημένου ψηφοφόρου, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση δεδομένων, σε διαρκή σύγκριση προτάσεων και λύσεων για τα θέματα της χώρας και της κοινωνίας μας.
Από το 2011 η Δημιουργία Ξανά! θέτει νέα πρότυπα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Έδειξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ότι ο πολιτικός λόγος μπορεί και πρέπει να είναι συγκεκριμένος, ξεκάθαρος, με στοιχεία, επιχειρήματα και διαχρονικά συνεπής. Προβάλλει εμπεριστατωμένες προτάσεις και λύσεις χωρίς φόβο πολιτικού κόστους και γι αυτό προσελκύει πολίτες που θέλουν να έχουν καθολική επίγνωση και ξεκάθαρη εικόνα αυτών που ψηφίζουν. Είναι πολίτες που ξέρουν ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει το διαμάντι της Ευρώπης, αρκεί να αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα μεταρρυθμίσει τους θεσμούς!

Διαρκές έργο στην Περιφέρεια Αττικής
Στις Περιφερειακές Εκλογές της 18ης Μαΐου του 2014, ο συνδυασμός της Δημιουργίας Ξανά! "Δημιουργούμε Μαζί!" με επικεφαλής τον πρόεδρο της Δημιουργίας Ξανά! Θάνο Τζήμερο, έλαβε συνολικά 48.242 ψήφους και ποσοστό σχεδόν 3%. Από την ημέρα της ορκομωσίας του τον Μάιο του 2014, ο Θάνος Τζήμερος έχει αποκαλύψει πολλές σκανδαλώδεις περιπτώσεις θεσμικής εκτροπής, κακοδιαχείρισης, παρανομίας και λαϊκισμού, από όλες (δυστυχώς) τις κομματικές παρατάξεις που αλλιώς ποτέ δεν θα τις μάθαιναν οι πολίτες. Παράλληλα είναι ο μόνος που προτείνει λύσεις σε προβλήματα και ο μόνος που υπερασπίζεται τα χρήματα των φορολογουμένων που σπαταλώνται από την κρατικοδίαιτη διοίκηση.

dt31122017b

Δείτε τις παρεμβάσεις του Θάνου Τζήμερου στο Π.Σ. Αττικής στα ακόλουθα links:
https://www.facebook.com/pg/dimiourgiaxana/videos
https://www.facebook.com/pg/dimiourgiaxana/photos/?tab=album&album_id=1490112114392047
https://www.youtube.com/user/dimiourgiaxana


Ανασκόπηση των διοργανώσεων του 2017

8 Ιανουαρίου, Hilton, Αθήνα
Δυνατότητα Ψήφου στους Έλληνες του Εξωτερικού
Αναλυτική παρουσίαση του θέματος και των αποτελεσμάτων της ανεξάρτητης και αδιάβλητης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε σχετικά.

5 Φεβρουαρίου στην Δράμα
Πώς Φτάσαμε Ως Εδώ; Σχέδιο Εξόδου από την Κρίση.

1 Μαρτίου, WebTV της Δημιουργίας Ξανά!
Ο Εφιάλτης της Δραχμής
Εκπομπή με θέμα την νομισματική πολιτική των χωρών και τις επιπτώσεις μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ.

29 Μαρτίου, Κέρκυρα
Η Ανάπτυξη Δεν Έρχεται με Ευχές
Παρουσίαση των κύριων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη και την έξοδο από τα μνημόνια.

20 Μαΐου, Έδεσσα
Συνάντηση μελών και φίλων της Δημιουργίας Ξανά!
Ενημέρωση από πολίτες και κατοίκους για τα ζητήματα της περιοχής και τις ανάγκες τους.

20 Μαΐου, Κοζάνη
Ως Πότε θα Πυροβολούμε την Ανάπτυξη;
Την ανάπτυξη τη φέρνει ο επενδυτής. Κανένας άλλος. Τι κάνουν τα κράτη που ευημερούν; Γιατί δεν κάνουμε κι εμείς το ίδιο;

21 Μαΐου, Θεσσαλονίκη
Πορεία και Δράση Από την Ίδρυση Έως Σήμερα.

3 Ιουνίου, Λάρισα
Καλλιεργώντας την Ανάπτυξη
Παρουσίαση των δυνατοτήτων ανάπτυξης της χώρας μέσα από την αγροτική παραγωγή.

15 Οκτωβρίου, Λάρισα
Συνάντηση μελών και φίλων της Δημιουργίας Ξανά!

21 Οκτωβρίου. Θεσσαλονίκη
Επιχειρηματικότητα και Φορολογία
Παρουσίαση των θέσεων της Δημιουργίας Ξανά! για την επιχειρηματικότητα και τη φορολογία.

22 Οκτωβρίου, Νέα Μουδανιά
Ανάκαμψη της Επιχειρηματικότητας και Τρόποι Εξόδου από την Κρίση.

10 Δεκεμβρίου στην Δράμα
Συνάντηση μελών και φίλων της Δημιουργίας Ξανά!

17 Δεκεμβρίου, Θήβα
Φυτεύοντας τον Σπόρο της Ανάπτυξης
Εκδήλωση της Δημιουργίας Ξανά! με θέματα την Αγροτική Ανάπτυξη και τον Τουρισμό.

21 Δεκεμβρίου, Θεσσαλονίκη
Χριστουγεννιάτικο Δημιουργικό Party

Δεν θα σχολιάσουμε τα φαιδρά που εκστόμισε, αυτοαξιολογούμενος, ο πρεσβύτης εκπρόσωπος της “δρακογενιάς” για τον ΟΑΣΘ. Δεν περιμέναμε τίποτε διαφορετικό. Όμως δεν είπε μόνο φαιδρά. Είπε κι άλλα, για τα οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης σφυρίζουν αδιάφορα.

Η “Δημιουργία, ξανά!” τα επισημαίνει εδώ και 5 χρόνια: ο ΟΑΣΘ υπήρξε ένα διαχρονικό σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, που εγκαθίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1957 και ταυτόχρονα μία παγκόσμια πρωτοτυπία - ιδιωτική εταιρεία, με 100% ιδιώτες μετόχους, αλλά με κέρδη εγγυημένα από το κράτος ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα χρήσης! Και μάλιστα, ετήσια κέρδη στο 80% του μετοχικού κεφαλαίου: 20 εκατομμύρια ευρώ κεφάλαιο, 16 εκατομμύρια ευρώ “κέρδη” και ηγεμονικές αμοιβές για τους “ημέτερους”. Όλα αυτά τα χρόνια ο ΟΑΣΘ υπήρξε πηγή ατέλειωτης διαφθοράς που κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια στον φορολογούμενο όπως αποδεικνύει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου, την περίοδο 2007-2013, η μέση ετήσια επιδότηση ανά όχημα του ΟΑΣΘ ήταν 210.548 (συγκριτικά: του ΟΑΣΑ ήταν 55.878 ευρώ), η μέση ετήσια επιδότηση ανά εργαζόμενο του ΟΑΣΘ ήταν 50.046 ευρώ (συγκριτικά: του ΟΑΣΑ ήταν 16.885 ευρώ), ο μέσος μισθός εργαζόμενου το 2017 ήταν 2.730 ευρώ με 119 ρεπό τον χρόνο, και τα ετήσια ενοίκια που πλήρωνε ο ΟΑΣΘ για κτήρια που ανήκαν στους… μετόχους του ήταν ψηλότερα από αυτά της αγοράς από 70% μέχρι 144%! Το εγκεκριμένο προϋπολογισμένο κόστος του ΟΑΣΘ για τον φορολογούμενο μόνο για την τριετία 2015-2017 είναι: 144.416.079,61€ (ΦΕΚ 2283/2014).

Η πελατειακή ψηφοθηρική αντίληψη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζεται ως τιμητής της διαφθοράς και εκπρόσωπος της ηθικής. Φυσικά, η “δρακογενιά” προσπαθεί να διορθώσει το παλιό λάθος με ένα χειρότερο: η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ θα κοστίσει ακόμα περισσότερα στον φορολογούμενο. Απλώς το “δεξιό” μοντέλο των λίγων που βουτάει ο καθένας μια κουτάλα στο μέλι θα αντικατασταθεί από το “αριστερό” μοντέλο των πολύ περισσότερων που βουτάν το κουταλάκι τους.

Η μόνη λύση για ποιοτικές, φθηνές συγκοινωνίες για τον επιβάτη, με μηδενικό κόστος για τον φορολογούμενο είναι η απελευθέρωση της αγοράς τους ώστε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Παράλληλα, η εφαρμογή της ευρωπαϊκής πρακτικής για τις ευπαθείς ομάδες: επιδότηση της χρήσης και όχι του φορέα. Για τους άνεργους, άπορους, φοιτητές, πολύτεκνους κ.λπ. που θα πληρώνουν μειωμένο ή καθόλου εισιτήριο, το κράτος θα καταβάλει στον ιδιώτη πάροχο τη διαφορά ανάλογα με τις χρήσεις, κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να εξακριβωθεί από ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής.

Δυστυχώς το κράτος – πατερούλης, που διογκώνει το Δημόσιο εις βάρος του φορολογούμενου, είναι το προσφιλές διαχρονικό μοντέλο “διοίκησης” και ψηφοθηρίας όλων των κομμάτων, ολόκληρου του πολιτικού φάσματος.

Υ.Γ. Εκτός από την ιστορία των “αγώνων της αριστεράς”, ο νέος “δρακοπατέρας” πρόεδρος του ΟΑΣΘ είναι χρήσιμο να μάθει τι σημαίνουν κάποιοι οικονομικοί όροι. Ότι, για παράδειγμα, η απόσβεση δεν είναι επένδυση.

 

Δελτίο Τύπου - "Δημιουργία, ξανά!"

 

Διπλές τρίωρες, δηλαδή εξάωρες στάσεις εργασίας κάνουν σήμερα και αύριο οι “εργαζόμενοι” στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, χωρίς αιτήματα, έτσι για την κόντρα. Στην ανακοίνωσή τους λένε ότι δεν δουλεύουν, διαμαρτυρόμενοι για θέματα... υγιεινής, ασφάλειας και κατάστασης τροχαίου υλικού! 

Δεκάδες χιλιάδες πραγματικοί εργαζόμενοι θα ταλαιπωρηθούν στις μετακινήσεις τους, θα ξοδέψουν επιπλέον χρήματα από το υστέρημά τους, θα χάσουν χρόνο και η οικονομία θα ζημιωθεί, για να κάνουν ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής τα “βύσματα” των κομμάτων που επειδή βολεύτηκαν σε μια ΔΕΚΟ νομίζουν ότι αποτελεί και ιδιοκτησία τους. 

Εάν η "Δημιουργία, ξανά!" ήταν κυβέρνηση, όσοι συμμετείχαν στις στάσεις εργασίας ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΠΤΟ. Το τέρας του κρατικού συνδικαλισμού, το οποίο ΟΛΑ τα κόμματα εξέθρεψαν, καθιστά τη χώρα μη κυβερνήσιμη όσο καλές προθέσεις κι αν έχει μια κυβέρνηση. Πολλώ δε μάλλον όταν η σημερινή “κυβέρνηση” υπήρξε ο διαχρονικός θιασώτης κάθε “κινητοποίησης” των κρατικοδίαιτων εργατοπατέρων, όσο παράλογα, αντικοινωνικά ή προσοδοθηρικά κι αν ήταν τα αιτήματά τους. 

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει μια πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση είναι η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Ο νέος νόμος θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε: 

  1. αυστηρότατο περιορισμό του εύρους των θεμάτων για τα οποία νομιμοποιούνται να απεργούν οι δημόσιοι λειτουργοί,
  2. νομιμοποίηση μιας απόφασης μόνο με το 50% +1 ψήφο των ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ,
  3. επιστροφή ΟΛΩΝ των συνδικαλιστών στην εργασία τους με κατάργηση κάθε απαλλαγής από αυτή
  4. κατάργηση κάθε κρατικής παροχής (αμοιβής, σύνταξης, άδειας,οδοιπορικών) στους συνδικαλιστές
  5. άσκηση κάθε συνδικαλιστικής δραστηριότητας ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ εργασίας και, φυσικά,
  6. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ χωρίς αποζημίωση σε οποιονδήποτε συμμετέχει σε παράνομη απεργιακή κίνηση, όπως η σημερινή, και ταυτόχρονη αγωγή εναντίον του για ζημία που υπέστη το Δημόσιο, δηλαδή ο φορολογούμενος από την παρανομία του.

Αν δεν γίνουν αυτά, μια παρέα παράνομων θα μπορούν να παραλύουν τη Δημόσια Διοίκηση και τη χώρα όποτε τους καπνίσει ή όποτε τους διατάξει ο κομματικός πάτρωνάς τους. 

Λήψη δελτίου σε μορφή αρχείου PDF      Λήψη δελτίου σε μορφή αρχείου DOC

Ζωντανές αναμεταδόσεις

Διαδικτυακές εκπομπές χωρίς τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ. Χρειαζόμαστε εθελοντική προσφορά ανθρώπων, χώρων και εξοπλισμού. Όσοι θέλετε να συμβάλλετε με εθελοντική προσφορά εργασίας, χώρων ή/και εξοπλισμού, επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερώστε μας ή αν είστε ήδη χρήστες του site ενσωματωθείτε στην ομάδα εθελοντών για το Web TV.