Εκτύπωση

Η “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!” ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Νέα της Δημιουργίας

Η “Δημιουργία, ξανά!”, κάνοντας πράξη στη λειτουργία της όσα σχεδιάζει για τη μεταρρύθμιση της χώρας, διοργανώνει φέτος το 2ο, πλήρως διαδικτυακό, συνέδριό της. Τα μέλη της όπου και να βρίσκονται, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν από τον υπολογιστή ή το κινητό τους.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί σε δυο στάδια: έκτακτο και τακτικό. Το έκτακτο συνέδριο ξεκινάει στις 8 Μαΐου 2017 και ολοκληρώνεται στις 11 Ιουνίου 2017, με θέμα την αναμόρφωση του καταστατικού και την εναρμόνιση με αυτό των κανονισμών λειτουργίας του κόμματος. Οι σύνεδροι, που είναι τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του κόμματος, θα μπορούν να δουν τις εισηγήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής και να καταθέσουν τις απόψεις τους, συμμετέχοντας στη διαμόρφωση των τελικών προτάσεων, οι οποίες θα τεθούν σε ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 9 και 10 Ιουνίου 2017, ενώ παράλληλα, μέλη και φίλοι μπορούν να συμμετέχουν στη δημόσια πολιτική συζήτηση για τη στάση του κόμματος στις επόμενες εκλογές από εδώ: http://bit.ly/2pSVxSt

Το τακτικό συνέδριο προγραμματίζεται για το φθινόπωρο, με κύρια θέματα την εκλογή Προέδρου, μελών των θεσμικών οργάνων και την οργάνωση του εκλογικού μηχανισμού, ώστε η “Δημιουργία, ξανά!” να βρίσκεται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα.

Ο κ. Θάνος Τζήμερος, ιδρυτής και πρόεδρος, θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Εκτύπωση

Εις μνήμην Αντώνη Σωτηρίου

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Νέα της Δημιουργίας

Εις μνήμην Αντώνη Σωτηρίου

Προ λίγων εβδομάδων έφυγε αθόρυβα από κοντά μας ο φίλος και συνδημιουργός Αντώνης Σωτηρίου.
Ο Αντώνης υπήρξε πάντα γενναιόδωρος, όχι μόνο προς τη "δημιουργία, ξανά!", αλλά και προς τους φίλους του και τους συνεργάτες του.
Τα τελευταία 20 χρόνια δραστηριοποιείτο επιχειρηματικά στην Πολωνία, αλλά η έγνοια του ήταν πάντα εδώ, στην πατρίδα και στα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Υπήρξε υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 με τη "δημιουργία, ξανά!".
Την Κυριακή, 7 Μαΐου 2017 η οικογένειά του θα τελέσει μνημόσυνο σε κλειστό κύκλο.
Αντώνη, θα σε θυμόμαστε πάντα.

Για τη "δημιουργία, ξανά!"
Γιάννης Σαρρής
Γενικός Διευθυντής

Συζητήστε αυτό το άρθρο στο χώρο του Φόρουμ (2 απαντήσεις).
Εκτύπωση

Αποσπάσματα από το Πρακτικό της Εθνικής Επιτροπής

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Νέα της Δημιουργίας

Αποσπάσματα από το Πρακτικό της Εθνικής Επιτροπής

Την Τετάρτη, 8 Απριλίου 2017 στα γραφεία της «δημιουργίας, ξανά!» (Πρατίνου 68-70, Αθήνα) συνεδρίασε η Εθνική Επιτροπή με ημερήσια διάταξη:

«Απόφαση διοργάνωσης Εκτάκτου Συνεδρίου με θέμα: Τροποποίηση του Καταστατικού και εναρμονισμός αυτού με τους Κανονισμούς του κόμματος και εκλογή Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου (ΟΕΣ)».

Μετά από καταμέτρηση των παρόντων μελών της Εθνικής Επιτροπής, η συνεδρίαση κρίθηκε εν απαρτία (σύμφωνα με το Άρθρο 9.6 του Καταστατικού) και άρχισε η συζήτηση. Ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Γιάννης Σαρρής άνοιξε τη συνεδρίαση τονίζοντας την αναγκαιότητα πραγματοποίησης Εκτάκτου Συνεδρίου παρουσιάζοντας ταυτόχρονα το χρονοδιάγραμμα μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής αυτού ως κάτωθι :

Χρονοδιάγραμμα

Μέχρι την Κυριακή 07.05.17
1. Εγγραφή Νέων Μελών και ανανέωση συνδρομών
2. Οριστικοποίηση Συνέδρων (όλα τα μέλη που είναι Ταμειακά Ενήμερα)

Από 08.05.17 μέχρι και 31.05.17
1.Διαδικτυακή διαβούλευση μεταξύ Συνέδρων

Την Τετάρτη 07.06.17 4
1. Εθνική Επιτροπή (Έγκριση ημερήσιας διάταξης Συνεδρίου)
2. Παρουσίαση Σχεδίου προς ψήφιση Καταστατικού και Κανονισμών
3. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και Προεδρείου Συνεδρίου

Παρασκευή 09.06.17 και Σάββατο 10.06.17
1. Ψηφοφορία

Την Κυριακή 11.06.17
1. Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων
2. Δημοσίευση Νέου Καταστατικού και Κανονισμών

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στον Πρόεδρο του κόμματος Θάνο Τζήμερο ο οποίος στη σύντομη παρέμβασή του αναφέρθηκε και τόνισε την αναγκαιότητα διοργάνωσης του Εκτάκτου Συνεδρίου με σκοπό την τροποποίηση του Καταστατικού-Εναρμόνιση αυτού με τους Κανονισμούς του κόμματος. Τόνισε τη σημασία ενός νέου, ευέλικτου Καταστατικού που θα προκύψει μέσω της διαβούλευσης των μελών του κόμματος και θα ψηφισθεί από τους Συνέδρους του Εκτάκτου Συνεδρίου. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Γραμματέας της Ε.Ε. Κωστής Ψαραδέλλης ο οποίος τόνισε τη μονοθεματική ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης και εισηγήθηκε τη διοργάνωση Εκτάκτου Συνεδρίου με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του Καταστατικού και εναρμόνιση αυτού με τους Κανονισμούς του κόμματος και την εκλογή Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής προκειμένου να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με το θέμα της εισήγησης. Κανένα από τα συμμετέχοντα μέλη δεν εκφράσθηκε αρνητικά και η απόφαση για την διοργάνωση του Εκτάκτου Συνεδρίου ελήφθη παμψηφεί. Στη συνέχεια ο Γραμματέας πρότεινε ως Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου, το μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του κόμματος Πάνο Κοσμόπουλο και έδωσε το λόγο στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής προκειμένου να εκφράσουν την άποψή τους και να ψηφίσουν. Κανένα μέλος της Ε.Ε. δεν ψήφισε αρνητικά και η απόφαση για την εκλογή του Προέδρου της Ο.Ε. του εκτάκτου Συνεδρίου ελήφθη παμψηφεί. Μετά την εξάντληση της ημερήσιας διάταξης, η συνεδρίαση της Ε.Ε. κρίθηκε λήξασα από τον Γραμματέα της Ε.Ε. Κωστή Ψαραδέλλη.
--

 

Εκτύπωση

Δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, τώρα!

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Νέα της Δημιουργίας

Δημόσια εκδήλωση της «δημιουργίας, ξανά!
«Δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, τώρα!»

Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2017, ώρα 20:00-GMT+2, αίθουσα ΕΡΑΤΩ ξενοδοχείου Hilton

box

Η παροχή της δυνατότητας ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού υπήρξε μια από τις μεγάλες απάτες της μεταπολίτευσης. Όλα τα κόμματα την “ήθελαν” αλλά κανένα δεν την εφάρμοσε. Ο λόγος είναι προφανής: οι ομογενείς δεν δελεάζονται με ρουσφέτια. Και ζώντας σε σοβαρά, οργανωμένα κράτη, θα αποτελούσαν μοχλό ανανέωσης του πολιτικού συστήματος. Επικίνδυνα πράγματα, για τα κόμματα του "πελατειακού τόξου"!

Η "Δημιουργία, ξανά!" ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το θέμα της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων ως βασικό στοιχείο της πολιτικής της πρότασης. Την πλήρη μελέτη μας για το θέμα μπορείτε να διαβάσετε στις θέσεις μας εδώ: http://www.dimiourgiaxana.gr/el/θεσεις/αποδημοι-εκλογες

Συνεχίζοντας την προσπάθειά της για τη διάδοση αυτής της ιδέας, διοργανώνει την Κυριακή, 8η Ιανουαρίου 2017 στο πλαίσιο του Money Show (αίθουσα ΕΡΑΤΩ, ώρα 20:00 - GMT+2) στο Hilton της Αθήνας μια εκδήλωση με θέμα την ψήφο των αποδήμων.

Επιπροσθέτως, από σήμερα μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης, διοργανώνει μια ηλεκτρονική ψηφοφορία, αποδεικνύοντας ότι η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει αξιόπιστες και ανέξοδες λύσεις για τη συμμετοχή του Έλληνα στις εκλογές της χώρας του, από κάθε γωνιά της γης.

Στην ψηφοφορία μπορεί να πάρει μέρος οποιοσδήποτε Έλληνας, όπου κι αν βρίσκεται, από τον υπολογιστή ή το κινητό του. Όσοι πιστεύετε ότι οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να μεταφυτεύσουν στο πολιτικό σύστημα γονίδια υγείας, ψηφίστε και αποδείξτε στα κόμματα της οπισθοδρόμησης ότι η Ελλάδα της δημιουργικότητας βρίσκεται παντού:
Δυνατότητα ψήφου στους αποδήμους Έλληνες, τώρα!

Αλλιώς, αντιγράψτε και επικολλήστε σε φυλλομετρητή (browser) την διεύθυνση: https://goo.gl/iEnwIz

Καλή και δημιουργική νέα χρονιά! «Δημιουργία, ξανά!»

Συζητήστε αυτό το άρθρο στο χώρο του Φόρουμ (2 απαντήσεις).