Εκτύπωση

Φλώρινα: Αυτό είναι το διθέσιο αεροπλάνο «Made in Greece» – Ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Καινοτόμοι Έλληνες

aeroplane-768x576

 Ύστερα από την κατασκευή δύο μονοθέσιων στην κατηγορία των υπερελαφρών αεροσκαφών και την επιτυχία του δεύτερου, του Άρχοντα (Archon) που εντυπωσίασε, βραβεύτηκε και νηολογήθηκε στην Ιταλία, ένα τρίτο αεροσκάφος, αυτή τη φορά διθέσιο, κατασκευάστηκε και αυτό στη Φλώρινα από ελληνικά χέρια...

Για το Atairon VIP μίλησε ο Έλληνας δημιουργός του, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM». Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, αν και δεν είναι αεροναυπηγός, ούτε μηχανικός αλλά πρώην αστυνομικός, κατάφερε με μεράκι, επιμονή και φαντασία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Το νέο καμάρι του κάνει αυτή την εποχή δοκιμαστικές πτήσεις.

Εκτύπωση

Έλληνας επιστήμονας επικεφαλής σε πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Καινοτόμοι Έλληνες

41747 2017 33 Fig2 HTML

Χρησιμοποιώντας τη συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας HoloLens της Microsoft, καθώς και ειδικό λογισμικό, ερευνητές στη Βρετανία με επικεφαλής έναν ελληνικής καταγωγής ακτινολόγο πραγματοποίησαν την πρώτη επανορθωτική χειρουργική επέμβαση με τη βοήθεια ολογραμμάτων, τα οποία επιτρέπουν στον χειρουργό να «βλέπει» τις θέσεις των αιμοφόρων αγγείων και των οστών κάτω από το δέρμα του ασθενούς.

Εκτύπωση

Ελληνική καινοτομία για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Καινοτόμοι Έλληνες

landroller

Κάτω από νέο πρίσμα και με εντελώς διαφοροποιημένη προσέγγιση το laddroller συνεισφέρει στην αντιμετώπιση ενός σημαντικού προβλήματος αιώνων
Μια ανακαίνιση ήταν η αφορμή για να γίνει ένας έλληνας αρχιτέκτονας εφευρέτης ενός καινοτόμου αναπηρικού αμαξιδίου, οι χρήστες του οποίου θα μπορούν να σταθούν όρθιοι.

Το προϊόν που εμπνεύστηκε ο Δημήτρης Πετρωτός ονομάζεται laddroller και ενώ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η παραγωγή του έχει παρουσιαστεί σε διεθνείς διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας, έχει κερδίσει βραβεία και έχει δεχθεί προτάσεις για παραγωγή και εμπορία στο εξωτερικό.

Εκτύπωση

Ελληνική καινοτομία πάει... Σουηδία

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Καινοτόμοι Έλληνες

kainotomia-ellines-souidia

Οι καινοτόμες ιδέες ταξιδεύουν γρήγορα και μια καλή πρόταση από την Ελλάδα μπορεί να εφαρμοστεί και στη Σουηδία. Οι αρχιτέκτονες Λευτέρης Αμπατζής και Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου, δημιουργοί του γνωστού πρότζεκτ για τις ανταλλακτικές βιβλιοθήκες στον δημόσιο χώρο, είναι αισιόδοξοι ότι τα πρόσφατα εγκαίνια της 14ης βιβλιοθήκης, αυτή τη φορά στο Γκέτεμποργκ, θα είναι μόνο η αρχή. Η βιβλιοθήκη είναι κάτι σαν δημόσια επίπλωση σε διαρκή χρήση από τους πολίτες, και στην περίπτωση της σουηδικής εφαρμογής είναι περιστρεφόμενη και τμήμα, πλέον, της νέας στάσης ηλεκτρικού λεωφορείου.

Ζωντανές αναμεταδόσεις

Διαδικτυακές εκπομπές χωρίς τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ. Χρειαζόμαστε εθελοντική προσφορά ανθρώπων, χώρων και εξοπλισμού. Όσοι θέλετε να συμβάλλετε με εθελοντική προσφορά εργασίας, χώρων ή/και εξοπλισμού, επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερώστε μας ή αν είστε ήδη χρήστες του site ενσωματωθείτε στην ομάδα εθελοντών για το Web TV.