Εκτύπωση

Έφηβη μελισσουργός και εξαγωγέας από την Κερατέα

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Καινοτόμοι Έλληνες

Μία 15χρονη μελισσουργός, που δραστηριοποιείται στο Δασκαλειό της Κερατέας, με πολλή δουλειά, τόλμη και μεράκι, κατάφερε να εξάγει το μέλι της στην Ευρώπη και την Αμερική.

Εκτύπωση

Αγνωστα ελληνικά προϊόντα σε μακρινές αγορές

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Καινοτόμοι Έλληνες

proi1-thumb-large

«Ανοιξε την τηλεόρασή σου και θα δεις! Οι πιθανότητες είναι ότι σε κάποιο κανάλι κάποιος θα μαγειρεύει. Σήμερα όλοι μαγειρεύουν. Ομως, πραγματικά, πόσα ακούγονται σχετικά με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε; Σχετικά με το πώς όλα αυτά συνδέονται με τις τοπικές οικονομίες; Ωστόσο οι σεφ είναι αφηγητές, εκείνοι που διηγούνται την ιστορία των τροφών. Θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον...». Ο Παύλος Γεωργιάδης είναι συνιδρυτής του We Deliver Taste, μιας νεοσύστατης επιχείρησης που στόχο έχει να φέρει κοντά τους μικρούς παραγωγούς της Μεσογείου με τις μεγάλες αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, μέσα από καινοτόμες πλατφόρμες απευθείας εμπορίου.

«Ο στόχος μας κυρίως είναι να φέρουμε μεγαλύτερη διαφάνεια στην τροφική αλυσίδα», λέει.

Εκτύπωση

Κωνσταντίνος Στρατάκης: Ο Ελληνας που διαπρέπει στις ΗΠΑ -Ανακάλυψε το γονίδιο του γιγαντισμού

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Καινοτόμοι Έλληνες

stratakis708

Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής Κωνσταντίνο Στρατάκη, ανακάλυψαν ένα γονίδιο που σχετίζεται με την υπερβολική ανάπτυξη των παιδιών, γνωστή και ως γιγαντισμό.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ανακάλυψή τους θα οδηγήσει σε νέες θεραπείες της πάθησης μελλοντικά.

Οι ερευνητές των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», μελέτησαν 43 άτομα με γιγαντισμό και έκαναν συγκριτική ανάλυσή του γονιδιώματός τους.

Η ανάλυση του DNA διαπίστωσε ότι όλα τα άτομα με υπερβολική ανάπτυξη είχαν κοινό τον διπλασιασμό της ίδιας μικρής γενετικής περιοχής στο χρωμόσωμα Χ. Οι επιστήμονες προσπάθησαν να εντοπίσουν ποιο ακριβώς γονίδιο μέσα σε αυτή την περιοχή του γενετικού υλικού έχει την μεγαλύτερη επιρροή στην υπερβολική ανάπτυξη ενός παιδιού.

Εκτύπωση

Μαθητής από την Αρτα έφτιαξε ειδικά γυαλιά για τυφλούς

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Καινοτόμοι Έλληνες

Google BlindΟ Άγγελος Γκέτσης είναι μαθητής στην Γ' Λυκείου στο 3ο Λύκειο της Άρτας, ονειρεύεται να περάσει στο τμήμα Μηχανικών Υ/Η και Πληροφορικής στα Ιωάννινα και πρόσφατα διακρίθηκε με το Local Prize (1ο στην Ελλάδα) στον διαγωνισμό Google Science Fair 2014, που απευθύνεται σε παιδιά από 13-18 ετών. Τι άλλο μπορείς να ζητήσεις από ένα παιδί-θαύμα;

Η άλλη Ελλάδα της δημιουργίας και της εφευρετικότητας είναι εδώ και αντέχει παρά την κρίση. Το project του Άγγελου αφορά στην αντικατάσταση του λευκού μπαστουνιού των τυφλών με ειδικά γυαλιά. Έτσι, οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης μπορούν με αυτά τα γυαλιά να προειδοποιούνται μέσω κάποιας δόνησης για πιθανά εμπόδια που υπάρχουν μπροστά τους και να τα αποφεύγουν. Ο Άγγελος αν και ποτέ δεν έχει γνωρίσει κάποιον τυφλό στη ζωή του, θέλει με αυτό το project να βοηθήσει τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης και να ευαισθητοποιήσει τους υπόλοιπους.