Εκτύπωση

Η πολιτική κρίση στην Τουρκία οξύνεται

Συγγραφέας Διανέλος Γεωργούδης (dianelos) στις . Καταχώριση Επικαιρότητα

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας ΕρντογάνΑναρτήθηκε στο YouTube και δεύτερη συνομιλία που φαίνεται να είναι μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του γιου του. Στην πρώτη φαίνεται σαν ο Ερντογάν να δίνει οδηγίες στον υιό του να εξαφανίσει τεράστια ποσά ρευστού από διάφορα σπίτια (σε κάποια φάση ο γιος μιλάει ότι ακόμα δεν μπόρεσε να εξαφανίσει 30 εκατομμύρια ευρώ). Αυτά τα πρώτα τηλεφωνήματα υποτίθεται έγιναν την ίδια μέρα που οι αρχές εισέβαλαν στα σπίτια των γιων διάφορων υπουργών στην Τουρκία. (Διαβάστε στα αγγλικά μια μεταγραφή των συνομιλιών εδώ - http://www.liveleak.com/view?i=9f6_1393289511 ). Ο Ερντογκάν στην τουρκική Βουλή αμέσως κατήγγειλε ότι πρόκειται για μοντάζ. Στην σημερινή καινούργια ανάρτηση φαίνεται να ακούγεται ο Ερντογάν να ζητά από τον γιο του να μην αποδεχθεί ένα χρηματικό ποσό που του προσφέρθηκε για κάποια επιχειρηματική συμφωνία, αλλά για να περιμένει να πάρει περισσότερα. (http://www.reuters.com/article/2014/02/26/us-turkey-erdogan-idUSBREA1P0ZK20140226 ).

Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίσει κανείς τι πραγματικά συμβαίνει, αλλά τα δεδομένα προς το παρόν κάνουν πιθανό να υπάρχει διαφθορά στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης Ερντογάν, καθώς και ένα παιχνίδι ισχύος με στόχο την απομάκρυνση του Ερντογάν από την εξουσία. Ας ελπίσουμε ότι η δημοκρατία στην γειτονική μας χώρα θα αποδειχθεί ισχυρή και ότι δεν θα υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση.

Εκτύπωση

Προσεκτική αισιοδοξία

Συγγραφέας Διανέλος Γεωργούδης (dianelos) στις . Καταχώριση Επικαιρότητα

provopoulos

Στην «Έκθεση του Διοικητή» για το 2013 ο Γιώργος Προβόπουλος, επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, με ιδιαίτερα προσεκτική γλώσσα θεωρεί ότι το 2014 «μετά από πέντε χρόνια μεγάλης ύφεσης, η ελληνική οικονομία δείχνει ότι μπορεί να ανακάμψει», αλλά ότι για αυτό είναι απαραίτητη η «αποφασιστικότητα και συνέπεια στην εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης», δηλ. του μνημονίου. Παίρνοντας υπόψη τον αντιμνημονιακό λόγο που ακούμε τόσο εκ μέρους της κυβέρνηση όσο και της αντιπολίτευσης, και βέβαια καθολικά από τα ΜΜΕ, μάλλον είναι υπεραισιόδοξο να περιμένει κανείς ότι μετά από 4 χρόνια καθυστερήσεων φέτος θα υπάρξει αποφασιστικότητα και συνέπεια. Στις περισσότερες ξένες μελέτες βρίσκει κανείς την πρόβλεψη ότι και το 2014 θα έχουμε ύφεση στην Ελλάδα, για έβδομη συνεχή χρονιά. (Η ύφεση άρχισε το 2009. Σε αγοραστική δύναμη το ΑΕΠ της χώρας έχει πέσει από 259,6 δις το 2008 στα προβεπόμενα 209,7 δις το 2013, δηλ. συνολικά κατά 19%.  πηγή http://bit.ly/1fjDUhE πίνακας 6)

Εκτύπωση

Όταν ο εργοδότης επιδοτεί την αποχή από την εργασία!

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Επικαιρότητα

Μέσα στον καταιγισμό απεργιών και “αγωνιστικών κινητοποιήσεων”, ένα ακόμα ελληνικό παράδοξο περνάει στα “ψιλά” των ειδήσεων. Τη Δευτέρα 05/11/2012 δεν λειτούργησαν τα δημόσια σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας προκειμένου οι παιδαγωγοί να εκλέξουν εκπροσώπους τους σε διοικητικά και συνδικαλιστικά όργανα.

Συζητήστε αυτό το άρθρο στο χώρο του Φόρουμ (2 απαντήσεις).
Εκτύπωση

06.06.12 Επιστολή Θ.Τζήμερου-Στ. Μάνου προς τους πολιτικούς αρχηγούς

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Επικαιρότητα

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2012

Προς τους πολιτικούς αρχηγούς:

1.         κ. Αντώνη Σαμαρά, Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
2.         κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
3.         κ. Φώτη Κουβέλη, Πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ.