Εκτύπωση

Πλεύση ανθρωπιάς

Συγγραφέας ΗΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΣ (EKONSTAS) στις . Καταχώριση Ακτιβισμός

Η ιδιωτικΣυνπλευση χαρτηςή πρωτοβουλία πυκνά, συχνά καλύπτει κενά της κρατικής μέριμνας.   Μια τέτοια περίπτωση ισχύει και για τα ελληνικά νησιά της άγονης γραμμής.

Μια ομάδα ανθρώπων από διαφορετικούς χώρους και ειδικότητες (γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, βιοτέχνες) που τους ενώνει το πάθος τους για τη θάλασσα και που εδώ και χρόνια επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών των κατοίκων αυτών.  

Η «+Πλεύση» (Συν πλεύση) είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που βάσει καταστατικού της έχει σκοπούς κοινωνικούς, κοινωφελείς, φιλανθρωπικούς,  ανθρωπιστικούς, οικολογικούς, φυσιολατρικούς και πολιτιστικούς.

Εκτύπωση

Τα αδέσποτα ζώα δεν πέφτουν απ` τον ουρανό

Συγγραφέας Βίλη Κουτσογιάννη (vili) στις . Καταχώριση Ακτιβισμός

stray-dogΤα αδέσποτα ζώα δεν πέφτουν απ` τον ουρανό ... κάποιοι από εμάς τα πέταξαν στον δρόμο, αυτά ακολούθησαν την φύση τους, αναπαράχθηκαν ξανά και ξανά και έτσι γέμισαν οι πόλεις μας από δυστυχισμένα ζώα που παρά τη θέληση τους δημιουργούν προβλήματα καθαριότητας και άλλα στους κατοίκους. Φαύλος κύκλος δηλαδή!

Λύσεις υπάρχουν αλλά χρειάζεται ευαισθητοποίηση τόσο των αρχών όσο και των πολιτών.

Όσοι έχουμε επιλέξει να έχουμε για συντροφιά ένα κατοικίδιο πρέπει πάντα να σεβόμαστε τόσο το ζώο όσο και τους συνανθρώπους μας είτε τα συμπαθούν είτε όχι.

Εκτύπωση

Χαμόγελο του Παιδιού: Πανελλαδική συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Ακτιβισμός

xamogelo-tou-paidiouΓια μία ακόμα φορά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κινητοποιεί εν όψει του Πάσχα πολίτες και φορείς προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης που στηρίζει πανελλαδικά και καθημερινά. Με δεδομένο ότι αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των οικογενειών οι οποίες δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους.

Τα ράφια στα κέντρα στήριξης παιδιού και οικογένειας του οργανισμού έχουν αδειάσει για μια ακόμα φορά. Το 2013 χάρη στη θετική ανταπόκριση των συμπολιτών μας σε προσφορά τροφίμων και αγαθών, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 10.547 παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

Εκτύπωση

Ένας 23χρονος Έλληνας βραβεύεται για τον σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου για άτομα με αναπηρίες

Συγγραφέας Κεντρική Αρθρογραφία (grarticles) στις . Καταχώριση Ακτιβισμός

633652 Fiat-Aiuto---3.gifΟ 23χρονος Θάνος Παππάς από την Καλαμάτα αποφοίτησε το 2013 από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στη Σύρο και έκτοτε ασχολείται με το Σχεδιασμό Οχημάτων, το Σχεδιασμό Προϊόντων και το Σχεδιασμό Εταιρικής Ταυτότητας. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Exarsis (ExarsisDesign) και μαζί με το συνεργάτη και φίλο του του Κωνσταντίνο Μαλανδρίνο αναλαμβάνουν project σχεδιασμού οχημάτων.

Το 2012 στα πλαίσια της πρακτικής του, σχεδίασε με την ομάδα Exarsis το Project D3 ένα όχημα πόλης για οδήγηση από ανθρώπους που κάνουν χρήση αναπηρικού αμαξίδιου για λογαριασμό της Korres Engineering.